Delahoya 2009: Workshop demonstrativ fotografic

16 Aprilie 2009 Saint BeatFactor

Delahoya 2009: Workshop demonstrativ fotografic
TAGS:
delahoya  workshop  foto  festival 

Miscare muzicala electronica a surprins sau chiar socat de la inceput prin imaginea clar distincta a evenimentelor specifice, a participantilor, a modului de manifestare.


Fiind o miscare cu o personalitate bine conturata, artistii fotografici n-au putut ramane indiferenti acesteia, incercand sa surpinda realitatea tridimensionala, sau chiar quad-dimensionala, daca punem la socoteala muzica, si sa o transpuna intr-o suprafata bidimensionala – fotografia - astfel incat nu numai s-o redea publicului larg sub forma de document / documentar sau jurnal in imagini, dar sa si interpreteze realitatea si sa ii atribuie valente artistice.


Desigur, acest fenomen nu este singular, in lumea intreaga au aparut artisti fotografi care au fost fascinati de aceste scene muzicale, de aceste evenimente energetice, de aceasta atmosfera aparte, adevarata sursa de inspiratie, dedicandu-i-se si contribuind prin maestria lor artistica la un progres in ceea ce inseamna imaginea evenimentelor, participantilor, etc.


Workshopul demonstrativ fotografic isi propune oferirea catre publicul larg a unei mostre din ceea ce inseamna imaginea statica a miscarii electronice. Totodata, workshop-ul demonstrativ isi propune sa arate publicului larg procesul (incepind de la concept, trecind prin etapele tehnice ale fotografiei, tipul de aparat, obiectiv, diafragma/timp de expunere, pina la executarea efectiva a fotogarfiei - tiparirea ei), care are ca finalitate imaginea fotografica.


Artistii fotografi invitati vor explica ce ii fascineaza la aceasta scena muzicala, cum au surprins ei si de ce au redat intr-un anumit fel aceasta scena, cum cred ei ca ar fi indicat sa fie imortalizata, care este conexiunea dintre fotografie si muzica electronica si cu ce contribuie fotografia la crearea unei imagini aparte a miscarii in ansamblu.


O parte efectiva ar fi sedintele foto realizate de profesionisti in fata publicului, sedinte foto care au ca obiect executarea de fotografii pe o tema pre-satbilita, analizarea rezultatelor, prezentarea tehnicii si aparaturii folosite, tiparirea rezultatelor si oferirea de mostre si listari digitale publicului participant.


Traditionalul eveniment ofera publicului larg 3 zile (22-24 mai) de Workshop Demonstrativ in interiorul Polus Center Cluj-Napoca - zona food-court. Chiar daca workshopuri s-au mai organizat in tara si cu prilejul organizarii altor evenimente, Delahoya aduce reuneste prima data impreuna 6 elemente care pot fi legate prin intermediul muzicii electronice, elemente care interactioneaza intre ele.


Popup detector