De joi, intra din nou in vigoare taxa de acces in Mamaia

11 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Taxa de bariera in statiunea Mamaia va fi reinstitutita incepand de joi, masura urmand a fi aplicata tuturor soferilor care nu au autoturismele inmatriculate in judetul Constanta.


Potrivit deciziei autoritatilor locale, fiecare intrare in statiune va costa 3 lei, un abonament pentru 24 de ore va costa 4 lei, unul pentru sapte zile va costa 25 de lei, iar pentru intreg sezonul estival abonamentul costa 250 de lei.

Abonamentele vor putea fi achizitionate de la dispeceratele statiilor de taxare aflate la intrarea in statiune.

Vor beneficia de legitimatii de acces gratuite constantenii care au masini achizitionate in leasing precum si agentii economici care au puncte de lucru in statiunea Mamaia.

Taxa de acces in statiunea Mamaia a fost introdusa in 2003 si a functionat pana in 2005 cand prefectura Constanta a atacat in contencios-administrativ hotararea privind taxa respectiva.

Aceasta a fost anulata de instanta in 2006, an in care turistii au putut intra in statiune fara sa plateasca nimic. Taxa de acces in Mamaia a fost reintrodusa dupa ce primarul Constantei, Radu Mazare a facut recurs la aceasta decizie si a castigat, in 2007.

Ziare.com


Popup detector