DJ acuzat ca incurajeaza consumul de alcool, la radio

08 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

DJ-ul de radio Chris Moyles a fost acuzat saptamana trecuta pentru promovarea consumului de alcool printre ascultatorii sai, in cadrul emisiunii The Chris Moyels Show, care este difuzata pe BBC Radio 1, potrivit unui studiu efectuat de catre Departamentul Sanatatii si Home Office din Marea Britanie.

Sondajul intocmit de Universitatea West England a descoperit 703 referiri la alcool in circa 1,200 de ore de emisie, iar peste trei sferturi din acestea incurajau consumul de alcool, dintre care 13 procente sustineau consumul excesiv. Media promovarii consumului de alcool intr-o emisiune de trei ore si jumatate este de 74 de secunde.

Sefii BBC Radio 1 au reactionat imediat si au dezmintit toate acuzatiile aduse, spunand ca Nu suntem de acord cu ideea, cum ca prezentatorii nostrii ar incuraja consumul de alcool. Mai mult, am investit intr-o campanie online si radio, care cere ascultatorilor sa se gandeasca mai bine la cantitatea de alcool pe care o consuma. relateaza portalul nme.comPopup detector