DJ Hell: "Eu si P Diddy facem o echipa buna"

26 Mai 2009 Saint BeatFactor

Fiind un pionier al muzicii electronice inca din anii 80, DJ-ul si producatorul german DJ Hell, aka Helmut Josef Geier, a cunoscut foarte multe trend-uri muzicale de-a lungul timpului.

Responsabil pentru lansarea pe marea scena a unor artisti precum Miss Kittin & The Hacker, Tiga, Vitalic sau Zombie Nation, cu ajutorul propriei case de discuri International Deejay Gigolo, Hell se bucura si de recenziile pozitive ale criticilor pentru noul sau album Teufelswerk, pe care multi il considera deja cel mai bun release dance al anului 2009.

Lucrand impreuna cu Peter Kruder pentru album, Hell a invitat si cativa artisti speciali in studio, printre care Bryan Ferry si P Diddy. Intr-un interviu acordat portalului australian inthemix, Hell a raspuns criticilor care l-au acuzat pe P Diddy ca nu s-ar incadra in sfera muzicii electronice.

“Toata lumea crede ca Puffy nu se incadreaza in muzica electronica, dar eu cred exact contrariul. Inca de acum cativa ani el merge in cluburi de techno, merge in Ibiza foarte des si stie foarte multe despre muzica electronica deoarece inca de mic copil frecventa cluburile de house din New York”.

Pana in momentul de fata Diddy si-a facut o figura familiara pe scena dance, dupa ce a colaborat cu artisti precum Felix Da Housecat, Erick Morillo sau Deep Dish si se pare ca a gasit o adevarata sustinere din partea lui Hell. “L-as numi Andy Warhol cel negru! Ce face el este foarte artistic si este fascinant sa-l vezi cum lucreaza si cum motiveaza oamenii. Cred ca suntem o combinatie buna, eu si Puffy” declara Hell.

Piesa la care cei doi au lucrat se numeste ‘The DJ’, si se pare ca Diddy plateste tribut stilului old school, cantand muzica in special pentru el si apoi pentru public. “Am fost foarte entuziasmat sa lucrez cu el, si in piesa pe care am produs-o impreuna, Diddy vorbeste despre directia corecta a DJ-ilor. Dj-ii nu ar trebui sa mixeze doar pentru a impresiona multimea cu ajutorul pieselor deja celebre. Are foarte mare dreptate, totul se refera la muzica si la asumarea de riscuri”


Popup detector