Cum sa conduci un record label in 2009

10 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Desi in Romania numaram pe degetele de la o mana casele de discuri autohtone care sa lanseze muzica dance electronica, la nivel international lucrurile stau cu totul altfel. Beatportal.com afla de la cativa artisti si oameni din industrie cum sa conduci cu succes o casa de discuri.

Stuart Knight, managerul casei de discuri Toolroom Records, este de parere ca daca vrei sa ai succes cu un label, trebuie sa privesti totul strict ca business. Toolroom este astazi unul dintre label-urile cu cele mai mari vanzari din lume, daca ne referim la segmentul muzical dance electronic. "Sa fiu sincer, ma uitam la Mark (Knight) cum isi lansa muzica la diferite label-uri, insa deal-urile nu prea erau cum ar fi trebuit sa fie. Ne-am gandit ca si noi putem face asta, chiar mai bine; si asta am facut. Toolroom records a inceput cu un studio in magazia de scule a tatalui meu."

Matthias Tanzmann, DJ, producator si manager la label-ului Moon Harbour Recordings, crede ca mai intai trebuie sa stii exact ce vrei de la muzica ta. "Daca ai produs deja ceva muzica, insa nu gasesti un label la care sa-ti lansezi piesele, inainte sa spui "Ok, le voi lansa de capul meu", gandeste-te de ce nimeni nu vrea sa-ti lanseze piesele. Poate ca totusi calitatea nu este atat de buna precum crezi tu sau prietenii tai. Sugestia mea este sa lansezi piese la alte label-uri pentru a-ti crea o impresie despre cum merg lucrurile in aceasta industrie".

Dylan Hermelijn, aka 2000 And One, este un alt personaj in masura sa vorbeasca despre cum se conduce un record label. "Nu cred ca e necesar sa lansezi muzica in format vinyl. Am inceput cu lansatul pieselor pe vinyl pentru a le mixa in fata multimii. Muzica ramane aceeasi, fie ca o canti de pe CD, laptop sau altceva. Mai intai vine muzica si apoi cariera".

2000 And One conclude feature-ul vehement. "Inainte de toate, intreba-te de ce sa pornesti un label. Fa-i o misiune clara. Fa-o pentru distractie si dragoste pentru muzica. Pe de alta parte, trebuie sa realizezi ca e posibil sa fie o cale lunga pana la succes, asa ca nu te da batut".

Alte opinii privind casele de discuri le puteti citi AICI.

Va puteti exprima opinia despre acest subiect pe Forumul BF, AICI.


Popup detector