Cubecast loveste din nou - la puterea a treia

10 Noiembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Radio-ul online Cubecast a ajuns in sfarsit la versiunea a treia. Cubecast Beta 3.0 va fi lansat la un an dupa versiunea anterioara, pe data de 13 noiembrie. In rolul principal se afla DJ-ul roman Maresh. Creatorii Cubecast va povestesc mai jos despre ce este vorba.

Ce s-a schimbat in varianta 3? Intr-un cuvant, Totul.. A fost regandit tot conceptul, site-ul se incarca acum de aproape 4 ori mai repede, live-ul se misca si el mult mai bine si in sfarsit poate fi urmarit mai relaxat din orice colt al lumii (mai putin din sud-vestul Sudanului, regiunea Darfur). Am adaugat un engine 'chior' de winamp in cazul in care o conexiune decenta la internet nu este disponibila. Sound engine-ul a fost si el schimbat complet acum fiind disponibil unul mult mai performant. Se poate auzi fiecare detaliu al vinilului si tin sa specific asta si pentru ca noul Cubecast va fi orientat pe vinil. Nu integral, pentru ca nu vom exclude live act-urile si pentru ca in continuare majoritatea covarsitoare a dj-ilor romani mixeaza cd-uri din motive de comoditate, costuri si mai ales dificultatea mixului pe vinil care este mai mare.



Noi tinem insa la calitatea perceptiei detaliului in muzica, la sunetul adanc al vinilului, la felul in care se percepe interactiunea cu discul si visam in idealismul nostru ca intr-o buna zi in Bucuresti sa apara acele cluburi mici si cochete cu doua pickupuri, un mixer si muzici pe spranceana. Daca Moscova poate, noi de ce sa nu putem?

Mai avem o noutate de efect pregatita de Matei Apostolescu (cel mai important artist digital roman) dar preferam sa nu o dezvaluim pana pe 13 Noiembrie.

Lansam asadar la apa Cubecast Beta 3.0 la un an dupa versiunea anterioara si cu un pas mai aproape de varianta finala. Maresh a fost alegerea noastra pentru ca este fara discutie unul dintre putinii artisti romani axati pe o zona culta de techno.

Da, lansam pe 13 Noiembrie pentru ca asa s-a nimerit si pentru ca nu suntem in mod deosebit superstitiosi si nu in ultimul rand asa, de-ai dracu..



Cubecast 3 from Mihai Petrica on Vimeo.


Popup detector