Crazy Bitch in a Cave si Joey Hansom concerteaza in weekend la Queer Night

25 Iunie 2012 Beat Factor BeatFactor

Vineri 29 iunie, Control gazduieste o editie speciala a party-ului Queer Night - o noapte plina de stralucire si culoare! Seara debuteaza cu un live act fermecator al artistului vienez Crazy Bitch in a Cave si continua pe ringul de dans cu un live mix marca Joey Hansom.


De la pop la sub-cultura, de pe scena in topuri, Crazy Bitch in a Cave ( aka CBC) continua sa se faca remarcat prin excentricele sale one-person-show-uri, in care abordeaza concepte complexe despre gen. Performance-urile artistului austriac se disting printr-o unitate complicata de efecte vizuale, moda avant-garde, sunet i carisma.


Preocupat de problematica si reprezentarea genului in muzica pop, Patrick Weber a inceput sa faca muzica sub numele Crazy Bitch in a Cave in 2007, spectacolele sale fiind apreciate pe scena austriaca, dar si internaionala (din Berlin, Viena, Bologna, Munchen pana in Los Angeles), in cluburi si galerii de arta.


Primul single al lui CBC, „On Top”, lansat de casa de discuri vieneza Comfortzone in 2010, a fost bine primit de critici, a fost inclus in compilatia „Soundselection” de catre staia de radio alternativa FM4 din Austria si s-a mentinut mult timp in top-uri.



Abordarea care nu tine cont de granitele de gen, ale dj-ului american Joey Hansom, e ca un curcubeu pe un cer gri, fiind stabilit in Berlin, un oras in care predomina tehno-ul monocrom. Seturile sale combina piese disco, electro, house si pop din ultimele decade—adica orice tip de muzica de dans cu un minim de melodie sau structura, netinand cont de dihotomia, deja mitica, dintre underground si mainstream.


De cand si-a inceput cariera la Berlin, Joey Hansom a fost invitat la pupitrele celor mai tari localuri din capitala cluburilor (Watergate, Cookies) si la petreceri cu traditie (Horse Meat Disco, Gegen). Cu o abordare distincta si versatila, Joey este apreciat si a lucrat alaturi de DJ veterani care l-au inspirat (Daniel Wang, Optimo) si de artisti din lumea electronica contemporana (Little Dragon, Blondes, Maria Minerva).


Chiar daca absolvise facultatea de studii muzicale de la Universitatea din Michigan, adevarata educatie muzicala a lui Joey s-a conturat in timp ce lucra part-time la Ghostly International, ca gazda a unui spectacol de radio la WCBN si week-end de week-end in cluburile din Detroit. Aceste experiente l-au atras spre o cariera de dj, si l-au determinat sa paraseasca in scurt timp Statele Unite pentru Berlin.


Folosindu-si cunostintele de muzica si experienta de pe ringul de dans, Joey a trecut la o alta etapa, cea de producator. Pana acum a scris si produs diverse piese, a lansat remixuri precum Light Asylum & SSION, a produs discul lui Alexander Geist si seria colaborarilor sale abia incepe.



Hosts: Boru (dj set) & Palomus Desdemon (performance)


Entrance: dress up or 5 lei


Open doors: 22.00h


Popup detector