Coughy lanseaza album la Local Records

11 Septembrie 2012 Beat Factor BeatFactor

Coughy lanseaza album la Local Records
TAGS:
local records 

Duo-ul Coughy debuteaza cu LP-ul eponim, sustinuti de Local Records, sambata 15 septembrie la Control Club (Sala Berlin).


Fericitul eveniment va fi marcat prin concerte live si dj set-uri de la urmatorii lor prieteni: Hipdiebattery (live act), Sillyconductor + Rekabu, Younkarls. De proiectiile video se ocupa Color Nurse, iar intrarea este gratuita.


Facebook event


Albumul va fi lansat joi, 13 septembrie 2012 si va fi disponibil pe localrec.ro.


Citeste si: Interviu cu Coughy pentru BeatFactor.ro!



Proiectul Coughy a inceput la sfarsitul lui 2010 inurma unui performance spontan dintre Vlad Stoica (synth + samplere), Ovidiu Bejan (ghitara + voce + effects) si Augustin Nicolae (bass + effects), in acel moment colegi in The Amsterdams, si dornici de eliberare din constrangerile stilistice si conceptuale ale unui sound dogmatic de 'indie'.


Conceptul Coughy urma sa fie exact opusul abordarii unui stil anume si a repetitiei unor piese stabilite. Improvizatia, spontaneitatea, inspiratia din surse culturale 'obscure' si increderea totala reciproca sunt principiile pe care se bazeaza acest proiect, cu un suport visual puternic creat de artista visuala Color Nurse (Irina Stanciulescu).


Rezultatul este imprevizibil inclusiv pentru protagonisti. Sound-ul asociaza liber drone si ritm, noise si armonii, electronic si analog, atmosferic si psychedelic, pop si experimental. In urma aparitiei, cu piesa 'Precambrian', pe compilatia BuzzRO 2011 curatoriata de Local Records, Coughy primeste oferta de a lansa un material full-length sub labelul electronic bucurestean. In vara lui 2012, duo-ul intra in studio pentru a inregistra fara oprire 6 ore de muzica. Rezultatul, minutios editat intro dimensiune abordabila, reprezinta lp-ul eponim de debut care va fi lansat sub label-ul Local Records pe 13 septembrie a aceluiasi an.


Dupa despartirea de fosta trupa, Vlad Stoica se concentreaza asupra dezvoltarii acestui concept. Mizand pe usurinta cu care comunica in timpul performance-urilor, in proiectul Coughy raman doar Vlad si Ovidiu.


Urmeaza concerte in locatii precum Atelierul de Productie, Casa Lupu, Control Club, Berlin Club, Sala Dalles, Londophone, Waha Festival etc.


Popup detector