Confesiunile unui colectionar de discuri

23 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Confesiunile unui colectionar de discuri
TAGS:
disc  vinyl 

Blogul Analog Apartment publica un interviu cu Angela, detinatoarea magazinului de discuri Weirdo Records din Cambridge, specializat in discuri rare, vechi sau mai noi, peste care nu dai in orice record shop. Despre pasiunea unui colectionar, despre motivatia unora pe care o au de a infrunta legile economiei si de a deschide un magazin de discuri, despre dragostea pentru vinyl-uri si muzica in general, in cele ce urmeaza.


"Acum majoritatea oamenilor se gandesc ca le place muzica, cam in acelasi fel in care cred ca sunt amuzanti. Dar exista unele persoana, un procent mic, care isi organizeaza fiecare moment in jurul muzicii. Renunta la relatii, trec la mancare decenta si fac doar lucrurile pe care si le permit, si rareori vorbesc sau se gandesc la altceva in afara de muzica. Un procent si mai mic face asta nu doar cateva luni (ca un fel de perioada din liceu), ci ani, si ani, si ani."


"Colectionarii de discuri definesc si delimiteaza muzica buna doar pentru ei insisi. Precum un gradinar, incetul cu incetul, ei sapa singuri, extind, dezvolta, upgradeaza, si se concentreaza in mod constant asupra multitudinii de posibilitati prin care se gaseste muzica buna. Si apoi savureaza."


Angela este de parere ca "fiecare disc merita ascultat. Fiecare disc din lume raspunde la intrebari si pune altele noi. Fiecare disc iti ofera momente minunate. (...) Este ceva ce calculatoarele nu pot face: o baie in intreaga istorie a muzicii, intr-o dupa amiaza."


Articolul integral il puteti citi AICI.


Popup detector