Concert live Dirty Beaches in clubul Control din Bucuresti

14 Septembrie 2012 Beat Factor BeatFactor

Pe 20 septembrie incercam sa invocam atmosfera verii pentru ultima data anul acesta cu primul live international pe noua scena a salii Berlin: concertul Dirty Beaches, proiectul taiwanezului de origine canadiana Alex Zhang Hungtai, ce continua seria organizata de OneDay care a adus cele mai fresh nume in Control, printre care When Saints Go Machine, Keep Shelly in Athens, Porcelain Raft, Com Truise si Pictureplane.

In 2011, Dirty Beaches a trecut in baricada numelor frecvent mentionate si cautate de cluburi si festivaluri din intreaga lume, inflamandu-se prin lansarea albumului "Badlands", ce a fost descris de Pitchfork ca fiind "o abordare proaspata a sunetului lo-fi: romantic, dar cu o doza sanatoasa de malitiozitate". Dar muzica lui Alex Zhang Hungtai a ajuns la formula folosita in turneul actual, in care Hungtai (voce, chitara, clape, sampler) este insotit de doi instrumentisti ce ii completeaza sunetul – Francesco de Gallo (saxofon) si Jesse Locke (percutie) – dupa indelungi calatorii care l-au transformat intr-un personaj fara loc, fara origini.

Hungtai citeaza in schimb influentele puternice asupra atmosferei pe care o evoca piesele sale (noir-bizarul din filmele lui Quentin Tarantino, Jim Jarmusch sau Wong Kar-Wai), cat si asupra inflexiunilor vocii (de la blues si rockabilly la timbrul intotdeauna involburat al lui Alan Vega de la Suicide sau cel al lui Nick Cave). Sunetul Dirty Beaches evoca zilele cele mai toride ale verii, Hungtai incarcand productia cu variate sample-uri si loop-uri care construiesc in muzica sa un intreg drum cinematic. Astfel, tendintele lo-fi sunt folosite ca o maniera de productie ce transforma sunetul in unul rafinat si totusi misterios.

Albumul "Badlands" a fost lansat dupa o serie de inregistrari materializate in casete sau CD-uri in serie limitata, ce contribuie la definirea stilului personal si enigmatic al muzicianului. Dupa succesul cu care a fost primit albumul, Dirty Beaches a cantat in deschidere pentru Dum Dum Girls, apoi pornind propriul turneu, alaturi de cei doi instrumentisti care vor fi prezenti si pe scena din Control.

Celor de la Khidja le plac sample-urile si tehnicile folosite de Dirty Beaches, deci sunt bucurosi ca dupa concert sa tina party-ul pana dimineata.


Pretul intrarii este de 20 de lei.


Popup detector