Concert Royksopp in Romania

13 Februarie 2010 Beat Factor BeatFactor

Royksopp vine in concert in Romania, in premiera, pe 7 august pe plaja Hanul Piratilor din Navodari, in cadrul evenimentului The Mission Dance Weekend, care se va desfasura in perioada 6 - 7 august 2010.


The Mission aniverseaza anul acesta 10 ani de activitate, asa ca toate evenimentele vor fi deosebite din diferite puncte de vedere. Una dintre suprizele pregatite pentru vara anului 2010 este sosirea binecunoscutei trupe de origine norvegiana Royksopp in cadrul celei de-a treia editii a The Mission Dance Weekend.


Royksopp este cu siguranta, de ani buni, cea mai de succes si iubita trupa de muzica electronica de pe scena internationala care, la ora actuala, nu mai are nevoie de nicio prezentare. De origine norvegiana, Torbjorn Brundtland si Svein Berge au inceput sa lucreze impreuna in aceasta formula in 1998 iar primul lor album, Melody A.M., a fost lansat in 2001. Succesul acestuia i-a urcat imediat in toate topurile muzicale si mentionat ca nominalizati la decernari de premii ca MTV Europe Music Awards (au castigat Best Music Video), Brit Awards si Spellemannprisen - echivalentul premiilor Grammy in Norvegia (au castigat Best Pop Group).


Situati muzical undeva intre electro si synthpop, talentul acestui duo i-a transformat inca de la inceput intr-un nume foarte puternic - lucru dovedit si de unicele live performance care au urmat lansarii albumului de debut. Continuand pe aceeasi linie, in 2005 lanseaza The Understanding, album urmat de un LP cu piese interpretate live, Royksopp's Night Out, care a aparut imediat anul urmator.


Cel mai recent album al norvegienilor, Junior, lansat la sfarsitul anului trecut, ca toate celelalte precedente, s-a bucurat de un succes imens iar la ora actuala se aflat deja la al treilea extras de single. Royksopp a colaborat deja cu solisti ca Robyn, Lykke Li, Karin Dreijer Andersson (The Knife / Fever Ray), Erlend Oye (Kings of Convenience / The Whitest Boy Alive), Bjorn Torske si Chelonis R Jones, iar dupa turneul mondial din acest an si-au propus sa lanseze al patrulea album al carui nume a fost anuntat deja - Senior.


Dance Weekend, festival anual pe plaja Marii Negre pe parcursul unui intreg weekend estival, a reusit ca pe parcursul primelor doua editii, in 2008 si respectiv 2009, sa aduca in fata publicului roman artisti de talie internationala ca: Fatboy Slim, Groove Armada, Tiesto, Armin Van Buuren, Sven Vath, Timo Maas, Roger Sanchez, Trentemoller live with band, Mylo si Glenn Morrison pe scene in fata carora au dansat pana la rasarit de soare de la 28.000 pana la 44.000 de iubitori de muzica.


Popup detector