Cluburile din Berlin risca sa fie inchise

06 Aprilie 2012 Beat Factor BeatFactor

Cluburile din Berlin risca sa fie inchise
TAGS:
clubbing  cluburi 

Intr-un articol intitulat „Clubbed to Death”, publicaia The Guardian explica de ce a ajuns municipalitatea capitalei germane sa investeasca peste un milion de euro in viaa de noapte.


Cluburile berlineze sunt, pentru muli, mai cunoscute decat celebrul zid ce separa Germania Democrata de cea Federala. Faimoase de decenii i vizitate de tineri din toata lumea, o buna parte dintre ele risca sa falimenteze, asta daca nu i-au tras deja obloanele.


Potrivit cotidianului Spiegel, 15 cluburi sunt pe punctul de a fi inchise in perioada urmatoare, dupa ce trei dintre cele mai populare locaii s-au inchis in ultimele luni. Cum s-a ajuns aici? Datorita unui boom imobiliar neprevazut: majoritatea marilor cluburi sunt gazduite de foste fabrici sau depozite, adesea situate central, iar investitorii sunt mai interesai ca niciodata sa achiziioneze terenurile cu pricina i sa ridice hoteluri sau cladiri rezideniale sau de birouri, ofertele acestora de cumparare fiind mult mai atragatoare in ochii proprietarilor decat chiriile lunare platite de cluburi.


Politicienii germani realizeaza ce consecine financiare ar avea pentru Berlin pierderea statutului de „capitala electro a Europei”, motiv pentru care, in prima faza, au infiinat un fond de un milion de euro pentru sprijinirea acestora.


via radio guerrilla


Popup detector