Clubul Studio Martin a implinit 15 ani

16 Decembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Studio Martin este primul club de muzica electronica din Romania. Sambata trecuta, 13 decembrie, clubul a aniversat 15 ani de existenta printr-o petrecere ce i-a avut ca invitati pe berlinezii de la M.A.N.D.Y., adica Philipp David Jung si Patrick Bodmer.

Studio Martin s-a deschis in '93, in locul cinematografului Volga. Prima varsta a clubului a fost marcata de petrecerile tematice. Denumirea vine de la o firma de lumini de origine daneza.

Astazi, Martin-ul se poate mandri cu locul in care au pus muzica toti DJ-ii romani si care a fost temelia scenei clubbing romanesti. Mergand pe principii precum "Clubul este vedeta - nu barmanii, nu artistii invitati si nici consumatorii" sau "Clubul unde toti clientii se simt si sunt tratati egal", Studio Martin a rezistat timp de un deceniu si jumatate sa fie in fruntea clasamentului preferintelor clubberilor.


Martin, 2007

"una dintre cele mai tari petreceri din 2002 a fost cea de la Martin, un club care aduce mult cu Fabric din Londra" - Lee Burridge

"aici, DJ-ii au pus pentru prima data muzica de pe viniluri. Era destul de select pentru vremurile de atunci" - Suie Paparude


Razvan Podeanu

Au mixat in Martin, artisti precum: 2003: Yunus Guvenen, Lee Burridge, Tania Vulcano, James Zabiela, Jessen Petrov, Paul Richards, Quivver, Hernan Cattaneo, Hyper, Adam Freeland, James Lavelle; 2004: James Zabiela, Timo Mass, Layo & Bushwacka, Lee Burridge &i Craig Richards, Sister Bliss, Quivver, Saeed, Hybrid; 2005: BEA, Anthony Pappa, Shukar Collective, Quivver, Residents Night, Dr. Kucho; 2006: Guido Schneider, John Acquaviva, Dr Kucho, Timo Mass, Thomas Melchior, Hernan Cattaneo, Johannes Heil, Swayzak, Satoshie Tomiie, Fine Cut Bodies, Guy Gerber, Markus Schulz, Ricardo Villalobos, MFA Live, Loco Dice, Mick Wills, Hyper, Magda, Frank Lorber, Michel de Hey, Oscar Aguillera; 2007: Dave Seaman, Monochrome, Serafin, Terry Lee Brown, Steve Bug, Satoshie Tomiie, Quivver, Ozgur Can, Nakadin, Magda, Hernan Cattaneo, Loco Dice, Martin Buttrich, Jeff Mills, Alex Neri, Marko Nastic, 16 Bit Lolitas, Serafin, Martin Landsky, Danny Howelles, James Lavelle, Miss Kittin, Jo Mills, Alex Under; 2008: Derrick May, Alex Under, Tadeo, Claude von Stroke, Shlomi Aber si multi, multi altii.


Martin, noiembrie 2002, foto: nights.ro

Noi am facut acolo (n.r. in Studio Martin) niste evenimente, unde ne-am simtit foarte bine. Artistii s-au simtit foarte bine, la fel si consumatorii, cu toate ca locul era un dezastru, din multe puncte de vedere. Noi intentionam de ceva timp sa ne deschidem un club, pentru ca platforma aceasta de evenimente este variata, si trebuie sa ai o platforma pentru un anumit tip de artisti, si o platforma pentru alt tip. Pentru ca nu poti sa il duci pe Tiesto in club, la fel cum nu poti sa faci The Mission cu Guido Schneider. Am facut in Martin evenimente doi ani, dupa care doi ani a durat procedura de retrocedare a cladirii, si inca doi ani am negociat cu proprietarii clubului, pentru a prelua spatiul. Ne-am asociat cu doi baieti, am dat drumul la santier si l-am deschis. - Razvan Opran, The Mission, pentru Beat Factor in 2007.




Noul sistem de iluminare din Martin introdus in urma cu cateva luni a fost adus si instalat de catre aceeasi firma care s-a ocupat de acest sistem de iluminare si in clubul Watergate din Berlin si este unicat in sud-estul Europei. Platforma de leduri pleaca din pupitru si ajunge pana aproape de centrul tavanului; luminile pot fi programate dupa nenumarate combinatii, astfel incat sa le dea celor de pe ringul de dans diferite senzatii vizuale. Aceasta este cea mai importanta inovatie in materie de vizual intr-un club din Romania, pana acum.

Vezi poze de la aniversarea a 15 ani de Studio Martin AICI!


Popup detector