Clubul Control aniverseaza patru ani cu un line up pe masura

24 Septembrie 2012 Beat Factor BeatFactor

In ultimii patru ani, de la deschiderea sa din 2008, Control a fost locul unde s-au desfasurat cele mai multe party-uri si concertele unor trupe aflate in premiera in Romania, cat si un spatiu de confluenta culturala. Aflat acum intr-un nou context, spiritul Control continua.


La aniversare, Control aduce, pe scena Salii Berlin, un live extrem de bine primit in orasul ce ii poarta numele, dar si doua nume grele din underground-ul New York-ez.


Intrarea costa 30 de lei.


Planningtorock (live) - (DFA, UK/GE)

Janine Rostron s-a lansat sub numele Planningtorock in 2004, cu EP-ul "Topics of a Foreign Mind", dar sunetul muzicii ei a continuat sa se dezvolte treptat, pana la cel de-al doilea LP, aparut la DFA si produs in 2011, "W". Completat de un intreg concept vizual si performativ, albumul "W" i-a dat ocazia lui Rostron sa isi construiasca un personaj androgin care o reprezinta pe scena, o explorare estetica adiacenta sunetelor care definesc albumul. Descrisa de BBC ca fiind "baroca si melodramatica", Rostron se joaca adesea cu rolul identitatii in muzica.

Facand parte din acelasi univers muzical ce alatura voci feminine puternice unor instrumentatii complexe, univers din care fac parte si Zola Jesus, Austra, Grimes sau Fever Ray, Planningtorock a contribuit in 2010, impreuna cu The Knife, la un spectacol avangardist ce i-a incercat si pregatirea de artist vizual, opera "Tomorrow, in a Year". Olof Dreijer (aka Oni Ayhun) de la The Knife, a lucrat si el la productia albumului "W", album ce a generat single-urile "Living It Out", "Doorway" si "The Breaks", dar si un cover dupa Arthur Russell, cu piesa "Janine". Planningotorock propune un sunet ambiguu in aparenta, dar bine definit – o varianta dramatizata a muzicii ritmate, cu influente gotice si industriale updatate la zi.
Download RA Podcast 266


Personaj important pe scena underground-ului New York-ez, Ron Morelli conduce label-ul L.I.E.S. (Long Island Electrical System), ce incepand cu anul 2010 are parte de o serie de release-uri care starnesc valuri aducand o noua infatisare sunetelor inspirate din Chicago-circa-1987. Printre artistii care lucreaza cu casa de discuri L.I.E.S. se numara Steve Summers, Steve Moore, Legowelt, Willie Burns, XOSAR, Bookworms, Mutant Beat Dance si Svengalisghost. Pe langa recent lansatul label si activitatea in duo-ul Two Dogs in a House, istoria de DJ a lui Ron Morelli se intinde mult in urma L.I.E.S., fiind un vechi cunoscator al culturii vinilului, intotdeauna influentat de sunetul analog descoperit printre standurile magazinelor de muzica in care a lucrat. Acum aflat pentru a doua oara in Control, Morelli a mai fost invitat in decembrie 2011 la Camera Sambo.
Asociat cu casa de discuri a lui Ron Morelli, SvengalisGhost este un producator care a schimbat cateva alias-uri pentru a putea aborda noi teritorii, pana a ajunge la actuala incarnare. Initial cunoscut ca Below Underground, SvengalisGhost citeaza importanta influenta a lui Ron Hardy dar, desi este un proiect relativ nou, propune o paleta sonora ce a fost evident rafinata de-a lungul timpului. Metamorfoza a avut loc dintr-o nevoie de a iesi din anumite limite si de a ajunge intr-o zona mai imprevizibila si mai direct expusa publicului: integrarea propriei voci in set-uri. Cu un sunet descris ca provenind din science fiction, SvengalisGhost poate fi brut, salbatic, dar si plin de culoare.Popup detector