Cine este R_co de pe SoundCloud?

22 Iunie 2011 Beat Factor BeatFactor

Cu siguranta ca toata lumea care are legatura cu muzica electronica si internetul a auzit astazi de userul R_co de pe SoundCloud.com. Blogul site-ului Miami New Times i-a luat un interviu misteriosului personaj pentru a afla cine e.


R_co este Rico Paserini, un tanar pasionat de muzica electronica din UK, mutat de cativa ani in Berlin. Pe pagina sa de souncloud poti gasi peste 10.000 de mixuri la ora actuala, si ca atare, profilul sau are peste 31.000 de followers in acest moment. Un adevarat agregator de mixuri, pe profilul lui poti gasi mixuri si noi techno si house, precum si inregistrari rare ce dateaza de mai bine de 30 de ani ( precum Joy Division).


"Nu sunt cineva special, in vreun fel. Adevaratul R_co este o persoana obisnuita, pasionata de muzica electronica. Sa fiu sicner, nu exista un singur loc de unde iau mixuri si muzica. Gasesc peste tot: pe forumul ResidentAdvisor si altele de acest tip, podcast-uri pentru diferite site-uri, show-uri radio, plus o arhiva personala foarte consistenta de mixuri. In ultimul timp am fost destul de norocos sa primesc mixuri direct de la surse, precum casa de discuri Soma, Off Recordings si altele, plus de la cativa DJi care imi trimit personal mixuri", spune Rico Paserini in cadrul interviului respectiv.


Cum era de banuit, Rico face asta din pura pasiune pentru muzica electronica. "Chiar daca nu e muzica de-a mea, ma bucur cand vad ca lumea este incantata de mixuri uploadate de mine. E bine sa vezi ca fiecare se ajuta cu nume de piese, sperand ca ulterior sa mearga sa cumpere vinilul".


Rico este si DJ, iar de curand s-a apucat si de productie muzicala, insa momentan totul este la un nivel destul de amatoricesc, promitand insa ca "vom auzi in curand cate ceva despre asta". In materie de preferinte muzicale personale, Nina Kraviz este mentionata ca una din artistele de care este cel mai incantat la ora actuala. Alte nume precizate sunt Sven Weismann, Peter van Hoesen, Mike Huckaby, Tevo Howard.


Interviul integral este disponibil aici.


Popup detector