Cinci artisti remarcabili in 2009

09 Iulie 2009 Beat Factor BeatFactor

Kyle Hall, Wbeeza, Dplay se numara printre cele cinci "breakthrough acts" in 2009, in cadrul unui top realizat recent de catre blogul / site-ul Little White Earbuds.


Despre Kyle Hall am mai vorbit si AICI, iar acum ii puteti asculta si mixul pentru FACT Magazine AICI. Are 18 ani si provine din Detroit; nu isi eticheteaza muzica in niciun fel, insa pana acum au putut fi auzite niste productii deep house / hip hop / dub remarcabile.


Mount Kimbie este un duo de producatori ce provine din sudul Londrei si au lansat recent la label-ul de dubstep Hotflush. Au debutat cu EP-ul "Maybes" si ii puteti asculta pe propria pagina de myspace.com. Amicii de la LWE sustin ca "jurnalistii lenesi ar eticheta Mount Kimbie drept Boards of Canada pentru generatia dubstep, insa ei sunt mai buni decat atat". Tinand cont de faptul ca cei doi britanici au inceput deja sa devina cunoscuti, mai ales si datorita unui interviu la BBC Radio 1 pentru Gilles Peterson, tindem sa le dam dreptate.


Warren Brown aka Wbeeza are 24 de ani si provine din Londra. "Everything comes from the kick drum", spune Warren, care, pe langa testul pe care l-a facut pe terenul muzical dubstep, are o pasiune pentru muzica house. Lucru destul de vizibil, daca frunzarim pagina sa de myspace.com.


Dplay aka Dirk Gottwald a intrat in cardasie cu Manuel Tur de ceva timp, iar rezultatul este o serie de release-uri la label-uri precum Drumpoet Community si Compost Black Label. Desi pe multi i-ar interesa sa afle cine sta in spatele noilor piese semnate Manuel Tur (multi spun ca este vorba despre Dplay), daca lasam ca muzica sa vorbeasca de la sine, este suficient; cu ajutor din partea paginii sale de myspace.com.


Black Jazz Consortium este un alt artist enumerat in respectivul top 5. A lansat la Soul People Music, iar in 2009 a pornit acest proiect. Pana atunci cunoscut ca Fred P(eterkin), artistul american a stat cuminte in banca lui, astepandu-si randul. Piesele i le gasiti pe pagina sa de myspace.com.




Popup detector