Chimicalele din canabis ar putea stopa evolutia cancerului de prostata

19 August 2009 Beat Factor BeatFactor

Chimicalele din canabis ar putea stopa evolutia cancerului de prostata
TAGS:
canabis  cancer 

Testele de laborator realizate de o echipa spaniola au scos la iveala faptul ca anumite chimicale care se gasesc in canabis pot opri evolutia cancerului de prostata, stopanad imbolnavirea a noi si noi celule.

Specialistii de la Universitatea Alcala, in Madrid, sunt optimisti in ceea ce privestea realizarea unui medicament care sa aiba la baza canabisul, desi recunosc ca acest moment nu va veni curand, dupa cum au declarat ei miercuri, citati de Reuters.

Testele au fost realziate de echipa coordonata de Ines Diaz-Laviada pe soarecii de laborator, iar concluzia a fost ca aceste chimicale care se gasesc in canabis pot stopa cresterea tumorilor.

Cercetarea, publicata in British Journal of Cancer, nu face decat sa arate ca cercetatorii sunt din ce in ce mai interesati de substantele care se gasesc in canabis, recunoscand calitatile terapeutice ale acestuia. In acest caz, urmari benefice par sa aiba canabinoidele, care se gasesc in marijuana.

Explicatia consta in faptul ca aceste canabinoide blocheaza un receptor, aflat la suprafata tumorii, stopand procesul de dividere a celulelor.

Totusi, cercetatorii avertizeaza ca fumatul canabislui de catre pacientii bolnavi de cancer la prostata nu aduce niciun beneficiu.

Cancerul de prostata este cea mai intalnita forma de cancer in cazul barbatilor din intreaga lume.


via ziare.com


Popup detector