Chew Lips live si JG Wilkes de la Optimo in Bucuresti

02 Octombrie 2012 Beat Factor BeatFactor

Control si OneDay prezinta vineri, pe 12 octombrie, live-ul unei formatii ce a strans deja o lista considerabila de fani in Romania, acum pentru a doua oara in tara noastra: trupa-ul londoneza electro-pop CHEW LiPS. Seara continua cu un alt nume britanic faimos, JG Wilkes, care alaturi de colegul sau JD Twitch formeaza duo-ul Optimo (Espacio), creatorii si rezidentii uneia din cele mai longevive nopti de club din UK.


Porniti pe drum muzical pe care l-au propus formatii ca We Have Band, Bloodgroup sau Telepathe, Chew Lips au fost descrisi initial ca fiind o formatie electro-pop. La doi ani si jumatate de la lansarea primului album, “Unicorn”, au fost trecuti apoi prin hibridul dance-pop si, mai recent, cateva publicatii le-au remarcat noua directie ca fiind “un disco-pop calculat, senzual si in acelasi timp glacial”. Sunetul Chew Lips este compus de solista Tigs, multi-instrumentalist-ul James Watkins si, in concerte, baterista Aicha Djidjelli, iar aceasta noua structura a trupei pare a fi una pentru care au planuri mari, Tigs declarand ca acum show-ul lor are un sunet mult mai natural fata de cel de pe “Unicorn”.


Primul album i-a adus pe Chew Lips si la o colaborare cu celebra casa de discuri pariziana Kitsune (cu care au semnat si Digitalism, In Flagranti, Yelle sau Two Door Cinema Club), specialisti in sunetul post-electro sau in ritmurile retro-Atari cu care opereaza trupa. Solista Tigs a fost apreciata inca de la debutul formatiei pentru confidenta de pe scena si pentru stilul ei ce face trimiteri la variate descendente artistice. Chew Lips lucreaza acum la cel de-al doilea LP, pentru promovarea caruia a fost ales un prim single, piesa “Hurricane”. Cu influente de la Crystal Castles si cu o instrumentatie mai complexa, Chew Lips sunt pregatiti sa dezvaluie si restul pieselor de pe acest viitor album pe scena din Control.




Unul dintre cele mai eclectice duo-uri de pe deja supra-aglomerata scena britanica, fondatorii seriei de party-uri ce a dat incepand cu 1997 si conceptul unui intreg club din Glasgow, Optimo au o abordare prin care “orice gen de muzica poate fi explorat in DJ set-uri, la locul si momentul potrivit”. Descrise ca fiind “unele dintre cele mai carismatice nopti ale Scotiei”, party-urile construite de cei doi DJ au devenit un standard al colectionarilor de set-uri exploratoare dar mereu alerte, deschise catre tendintele prezentului dar si tributare trecutului muzical.


In timp, Optimo au trecut de la statutul de nume locale la cel de colectii itinerante de muzica, fiind invitati ai cluburilor din intreaga lume.


La Control vine JG Wilkes, unul din cei doi partners in crime, cunoscut si ca membru al unui alt duo, Naum Gabo. De parcurs fara harti ajutatoare, ramane de vazut ce traseu va lua set-ul din Control. Noi mai mentionam doar ca, sub numele Optimo (Espacio), cei doi au realizat remix-uri pentru Pollyester, Factory Floor, Cold Cave, Liquid Liquid si Prinzhorn Dance School sau ca, asa cum era firesc, au deja si propriul label, Optimo Music.






Popup detector