Ceremonia lui Michael Jackson a dat peste cap internetul

08 Iulie 2009 Beat Factor BeatFactor

In timpul ceremoniei de comemorare a lui Michael Jackson de la Staples Center, care a durat in jur de 90 de minute, traficul pe Internet a crescut cu 33% fata de zilele obisnuite, informeaza bbc.co.uk.

Era digitala a cunoscut un nou boom; admiratori de-ai artistului au comunicat si au postat continut pe platformele Twitter, Facebook, YouTube si altele, punand la incercare `rezistenta` Internetului.

`Webul ne permite sa comunicam si sa vedem mai multe decat televizorul`, a declarat Ben Parr de la Mashable (cel mai mare blog de `social media`), adaugand ca utilizatorii nu sunt doar consumatori ci si producatori.


Oamenii care s-au aflat in sala din Los Angeles inregistrau in timp real evenimentul, dupa care postau imaginile video pe net.

Akamai, care distribuie peste 20% din traficul pe Internet la nivel mondial, a inregistrat una dintre cele mai mari cresteri de vizitatori: aproape 4 milioane pe minut. Pe 25 iunie, ziua in care Michael Jackson a murit, peste 4.200.000 de utilizatori pe minut vizitau site-urile de stiri.

Pe Facebook, cea mai mare retea de social networking, 1 milion de useri au postat in jur de 800.000 de update-uri referitoare la ceremonia difuzata live.


Din cauza traficului foarte mare, Google nu mai functiona, la fel s-a intamplat si cu platforma Twitter.


bestmusic.ro


Popup detector