Cele mai mari 10 festivaluri din Europa

03 Aprilie 2007 Beat Factor BeatFactor

Iata ca vara aproape ca a aparut, iar concertele dau navala peste noi. In batrana Europa asta inseamna deschiderea celor mai mari festivaluri dar si cele mai grele formatii dau navala, gata sa ne concerteze. Se asteapta numeroase zile de camping, muzica buna si toate astea inseamna vacanta impreuna cu sute de viitori noi prieteni. Biletele sunt puse in vanzare, nu trebuie decat sa va interesati si sa luati parte la aceste festivaluri.

De la unul de la altul am dat de acest top 10 al celor mai ravnite si de apreciat festivaluri din Europa.

1) Sziget Festival, Budapesta - festivalul incepe pe data de 8 August si pune la dispozitie un camping care ar cuprinde 50.000 mii de insi, toata acestea la un pret de 155 de dolari.
Line-up-ul este aproape complet iar daca sunteti curiosi puteti vizita site-ul festivalului, adica www.szigetfestival.com

2) Roskilde Festival, Denemarca - marea petrecere incepe pe data de 5 iulie si tine pana pe 8 iulie. Roskilde se afle la 35 de km de Copenhaga si are o istorie care incepe in 1971, cand a avut loc prima editie a festivalului. Anul acesta pe scena de la Roskilde vor aparea nume ca Arctic Monkeys, Beastie Boys, Bjork, Tiesto si multi altii. Biletul este de 230 de dolari, pret care include si locul de camping sau parcarea.
www.roskilde-festival.dk

3) Oxegen Festival, Irelanda - 7 iulie este startul festivalului care va aduna pentru doua zile peste 90.000 de oameni in camping si altii care vor fi cazati in Dublin. De-a lungul timpului acest festival i-a avut pe scena pe Snow Patrol, Muse, Scissor Sisters, Kings of Leon, Interpol, Amy Winehouse, The Fratellis, MIKA, Wu Tang Clan, Tori Amos, The Goo Goo Dolls sau The Killers.
www.oxegen.ie

4) Pukkelpop, Belgia - anul trecut, festivalul a adunat nume mari precum Radiohead, Daft Punk, Beck, Massive Attack sau Audio Slave care au incanta puplicul in numar de peste 100.000 de tineri adunati la fata locului. 16 August va fi data de deschidere a festivalului belgian si va tine trei zile, avnd biletul de doar 145 de dolari in pret intrand campingul, concertele, trenul sau busul cu care se ajunge acolo.
www.pukkelpop.be

5) Hultsfred Festival, Suedia - sud-vestul Suediei va fi gazda acestui festival de rock, care i-a avut capete de afis pe nume precum Korn, Flogging Molly, The Lionheart Brothers, Taxi, Gorilla Biscuits, Client, Juvelen, Avatar, Ozzy Osbourne, Wolfmother, Sahara Hotnights, Justice, Salem al Fakir, sau Does It Offend You, Yeah?. Incepe pe data de 14 iunie iar biletul costa 188 de dolari. Acest festival este unul dintre acelea la care biletele se vand cu mult timp inainte.
www.rockparty.se

6) Rock Werchter, Belgia - tot un festival belgian si da tot inclinat spre muzica rock, i-a adus pana acum pe scena sa pe Arctic Monkeys, Marilyn Manson, Metallica, Pearl Jam, The Beastie Boys, Bjork si My Chemical Romance plus nume de pe scena belgiana de muzica. Aflat la 15 km de Leuven, festivalul se desfasoare in periada 28 iunie - 1 iulie. Cu doar 6 euro pe zi oricine care merge la acest festival va putea spune ca s-a distrat pe cinste.
www.rockwerchter.be/RW2007/fase2/live.asp

7) Provinssirock Festival, Finlanda - Seinajoki va prinde viata in perioada 15 - 17 iunie. Este catalogat unul dintre cele mai distractive si prietenoase locuri / festivaluri la care poti merge vara. Pass-urile la concerte costa 100 de dolari.
www.provinssirock.fi

8) T in the Park, Scotia - scene enorme, garduri pe masura si nume grandioase ca Arctic Monkeys sau Tori Amos vor fi cap de afis in perioada 6- 8 iulie in Balrado, Scotia cea verde. Bilete nu se vor gasi la intrare. Este pe bune cel mai mare camping-party din Europa.
www.tinthepark.com

9) Benicassim Festival, Spania - iata ca si o tara mediteraneana ne prezinta un festival plin de muzica buna timp de trei zile, de pe 19 pana pe 22 iulie. Pe langa festival exista posibilitatea montarii de corturi intr-un spatiu liber timp de 9 zile inainte si dupa festival.
www.fiberfib.com

10) Pe acest loc zece putem gasi mai multe festivaluri dar de data aceasta ele fiind de tip DJ si Club Culture Summer Festivals. Acestea ar fi Love Parade desfasurat la Berlin, Exit Festival de la Novi Sad in Serbia, 10 Days Off in Belgia, Notting Hill Carnival din Londra si Glastonbury Festival, festival care se bazeaza pe vechea traditie hippie aflati pe campurile britanice.

Se anunta a fi o vara plina pe teritoriul batranei Europe asa ca va invitam sa petreceti si sa va simtiti bine in compania acestor evenimente care bat la usa.


Popup detector