Cel putin 19 morti la Love Parade 2010 in Germania

26 Iulie 2010 Beat Factor BeatFactor

Editia din acest an a festivalului german Love Parade s-a soldat cu cel putin 19 morti si peste 100 de raniti, din cauza numarului enorm de mare de participanti.


Multi participanti au intrat in panica la intrarea intr-un tunel, iar conform politiei locale, situatia a devenit total haotica. Din cauza numarului mult prea mare de petrecareti care veneau din toate partile si erau inghesuiti in ziduri, politia locala a oprit accesul publicului care voia sa inainteze spre parada, insa prea tarziu.


"Oamenii erau impinsi pur si simplu din toate partile, si nu mai puteam face nimic", povesteste un participant. "Toata lumea voia sa intre, era mult prea plin!".


In locul unei parade a dragostei, devenita o traditie in Germania, orasul Duisburg a fost gazda unei parade a mortii. Ce a inceput in 1989 in Berlin, ca o manifestatie a pacii, a devenit in timp un imens rave in aer liber.



Oficialii Germaniei au prezentat condoleante familiilor indoliate.


Urmarea acestei tragedii – organizatorii au anuntat ca acesta a fost ultimul Love Parade.

"Love Parade a fost intotdeauna un eveniment pasnic. Din respect pentru victime, familiile si prietenii lor, vom inceta sa mai organizam Love Parade”, a declarat Rainer Schaller, organizatorul uriasei petreceri.


Primarul orasului Duisburg spune ca e prea devreme pentru a invinovati pe cineva, iar o ancheta a fost inceputa pentru a stabili ce s-a petrecut exact la Love Parade. Participantii dau insa vina chiar pe organizatori, care au ales un loc total nepotrivit pentru desfasurarea evenimentului: o fosta gara catre care exista o singura cale de acces, prea mica pentru numarul imens de participanti.


Popup detector