Cel mai bun album din 2009

17 Decembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Label-ul japonez al lui Toshiya Kawasaki a castigat anul acesta premiul pentru cel mai bun album din 2009 inc adrul poll-ului organizat de catre Resident Advisor. Albumul castigator, care a fost lansat la Mule Musiq, ii apartine lui DJ Sprinkles.


Midtown 120 Blues contine zece piese si a fost lansat la inceputul anului 2009, in luna ianuarie. Albumul artistului japonez DJ Sprinkles a iesit invingator in fata fostei soliste de la The Knife, pe numele ei de scena Fever Ray.


Pe pozitia a treia se afla "Great Lenghts" a lui Martyn, declarat una din revelatiile dubstep / techno din 2008. Urmeaza "Vertical Ascent", o "bijuterie" dub techno / ambient / electronica de la Moritz Von Oswald si "Three Eps" a lui Shackleton.


Animal Collective se claseaza pe locul 6, cu al lor "Merryweather Post Pavilion", urmati de catre Mathias Aguayo si "Ay Ay Ay", material stampilat de Kompakt. Ben Klock si "One" se afla pe pozitia a opta, dupa ei venind "The Dance Paradox" al lui Redshape. Pe locul 10 se afla albumul "Unbalance" de la 2562.


Ar mai fi de mentionat albumul "Yesterday and Today" de la The Field, "Until then, Goodbye" al lui Lawrence si "Structure" de la Black Jazz Consortium. Pe ultimul loc este albumul Moderat, acelasi proiect iesit castigator la categoria "cel mai bun live act" din 2009.


Lista integrala a celor mai bune 20 LP-uri din acest an este pe RA.



Popup detector