Cealalta fata a orasului Berlin, cu Ellen Allien

28 Iunie 2007 Beat Factor BeatFactor

Ellen Fraatz, cunoscuta drept Ellen Allien, mixeaza din 1992. De atunci si pana astazi, realizarile ei ca artist sunt atat de multe incat nu ajung doua maini pentru a le enumera pe degete. Daca in 1994 lansa casa de discuri Braincandy, artista a decis ca dupa sase release-uri, sa o inchida. La foarte scurt timp a aparut unul din cele mai bune label-uri de muzica techno si electro din Berlin, si anume Bpitch Control.

Lansat pe 29 aprilie de catre revista Time Out, Deaf Dumb si Blind Recordings, materialul The Other Side of Berlin este cel de-al patrulea CD/DVD din aceasta serie. CD-ul scoate in evidenta muzica reprezentativa pentru Ellen Allien, iar din tracklist putem zari Plastikman, Miss Kittin, Ricardo Villalobos, Ame, David Bowie sau Booka Shade. Majoritatea pieselor sunt mai vechi, deoarece materialul era planificat initial pentru lansare la casa de discuri Resist Music. Piesele nu sunt mixate intre ele, reprezentand mai mult un tur audio prin lumea muzicala a artistei.

In ceea ce priveste DVD-ul, Ellen Allien face pe ghidul si ne arata orasul Berlin, cafenelele care ii plac ei, locurile in care mananca, terasele si record shop-urile prin care isi mai pierde timpul. Orasul este prezentat intr-o lumina calda, coloana sonora de pe fundal e parte din albumul Orchestra of Bubbles compus de Ellen Allien si Apparat. Il intalnim la un moment dat si pe Richie Hawtin, cu care Ellen se intalneste la o terasa cunoscuta in Berlin. Cateva locuri cheie pe care ni le prezinta ghidul sunt un magazin de haine din cartierul Mitte pe nume Apartment Berlin, restaurantul cu tareasa Nola unde se intalneste cu Richie Hawtin si alti prieteni, un magazin de echipament audio, un record shop pe nume Rotation, o pizzerie pe nume La Foccaceria, un mic restaurant langa un magazin de vinyluri pe nume Hardwax si altele.

Ellen Allien va veni in Bucuresti, impreuna cu Apparat, la inceputul lunii octombrie, in clubul Kristal Glam.


Popup detector