Catalin Vadean a lansat colectia Tranzit

06 Noiembrie 2012 romania bestmusic Best Music

Catalin Vadean a lansat colectia Tranzit
TAGS:
fashion 

Tanarul designer Catalin Valean a lansat colectia Tranzitii, desemnata castigatoare a concursului national de schite de design vestimentar „Fii creator de Haute-Couleur”.


Colectia „Tranzitii” propune sapte tinute pentru ambele sexe si cuprinde piese vestimentare unice, care ilustreaza perspectiva autorului asupra conceptului de schimbare. In realizarea ei, tanarul designer a folosit combinatii originale de culori vii si materiale precum stofa de bumbac, tricot de lana, matase si voal de matase, nylon, piele, vascoza, elastan si fetru. Prin discursul estetic al colectiei, Catalin Valean initiaza un curent stilistic articulat de propria viziune asupra unei lumi aflate intr-o constanta transformare.


„Toate elementele din cadrul colectiei sunt trecute prin filtrul personal. Fiecare detaliu, de la masca de iepure si pana la atmosfera conturata, a fost raportat la o perceptie distincta a tranzitiilor din viata de zi cu zi. Experienta de a trece de la o simpla idee transpusa in schita la creatia fizica, palpabila, este la randul ei o tranzitie care a contribuit in mod semnificativ la evolutia mea ca designer. Piesele din aceasta colectie pot fi purtate in tinutele de zi cu zi, desi au accente avangardiste”, declara Catalin Valean.


Colectia semnata de Catalin Valean va fi expusa spre vanzare in Galeria Designerilor Romani din magazinul Cocor, Bucuresti, pana in luna decembrie 2012.


Catalin Valean este student la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, sectia design-vestimentar si a absolvit un stagiu de practica in Germania, la un label de moda din Berlin, prin programul de plasament Erasmus.




Popup detector