Carl Craig este noul director de creatie al festivalului Movement

22 Mai 2009 Saint BeatFactor

Organizatorii festivalului Movement din Detroit, Paxahau, au anuntat printr-un comunciat de presa emis astazi, ca noul director de creatie al evenimentului Movement din 2010 este nimeni altul decat legenda techno, Carl Craig.


DJ-ul si producatorul originar din Detroit a facut parte din prima echipa de organizatori ai evenimentului, cunoscut atunci sub numele de Detroit Electronic Music Festival (DEMF). Carl a fost insa concediat in anul 2001 de Carol Marvin, producatorul evenimentului, acesta invocand ca “Craig nu a reusit sa finalizeze numeroase contracte cu artistii, in timpul acordat”


Dupa un scandal de proportii cu acuzatii venind din ambele parti, Craig a continuat sa sustina festivalul declarand in anul 2001 ca “evenimentul urmareste o idee, una grozava. Doar pentru ca eu am divergente cu una dintre persoanele implicate in organizare, asta nu inseamna ca tot ce simt pentru acest festival se va ruina”. In anul 2002, Marvin a renuntat si el la pozitia de producator si a parasit echipa.


In cei doi ani pe care Carl Craig i-a petrecut ca organizator, a reusit sa imbine numeroase stiluri muzicale prin prisma artistilor adusi pe scena festivalului, printre care ii putem aminti pe Tortoise (post-rock), De La Soul si The Roots (hip-hop).


Presedintele actual al Paxahau, Jason Huvaere, s-a aratat foarte incantat de revenirea lui Carl Craig in echipa si declara ca cel mai important lucru in legatura cu aceasta revenire este faptul ca toti vor putea beneficia de experienta lui Craig, care va putea captura dorintele publicului pentru festivalurile viitoare.


Popup detector