Caravana filmelor queer de scurt metraj a festivalului international Xposed

13 Februarie 2012 Beat Factor BeatFactor

Caravana filmelor queer de scurt metraj a festivalului international Xposed
TAGS:
film  scurtmetraj  queer 

Duminica, 19 februarie 2012, caravana scurt metrajelor queer a festivalului Xposed se opreste la Control. Evenimentul face parte din proiectul Luna Istoriei LGBT al organizatiei ACCEPT Romania.


Programul serii cuprinde scurt metraje proiectate in cadrul Festivalului International de film Xposed pe parcursul ultimilor 6 ani, si se focuseaza asupra identitatii queer si asupra a ceea ce inseamna pastrarea unei relatii. Sa fii intr-o relatie nu e niciodata usor.


Poti intampina probleme si poti fii nevoit sa iti repari viata amoroasa prin terapie, sau sa iti tii persoana iubita departe de familie. Incearca insa sa fii intr-o relatie queer si vei intampina si mai multe dificultati. Aceasta colectie de povesti te va captiva pe parcursul urcusurilor si coborasurilor acestor cupluri si a persoanelor singure, care incearca sa-si gaseasca adevarata dragoste. Intrarea este libera.


Fresh Air Therapy (difuzat si in cadrul XPOSED 2010) Regizor: Christoph Scheermann 2010, Germania, 5 minute Doua femei isi exploreaza furia la consiliere de cuplu. Ceea ce terapeutul incearca sa realizeze de luni de zile, este provocat de un incident brusc, pe intuneric.


Lot`s Wife (difuzat si in cadrul XPOSED 2009) Regizor: Harjant Gill & Koray Durak 2007, Turcia, 10 minute Lot`s Wife este un film indraznet despre dorinta pentru persoane de acelasi sex in lumea islamica, si felurile in care se exprima aceasta dorinta. Chiar daca filmul este plasat in Turcia, Lot`s Wife vorbeste despre felul in care relatiile cu persoane de acelasi sex sunt sanctionate in numele credintei, in intreaga lume. Filmul invita publicul sa puna in discutie rolul traditional negativ atribuit nevestei lui Lot, acea femeie fara nume care a indraznit sa se uite inapoi, si, astfel s-a transformat intr-un stalp de sare pentru a contesta dominatia patriarhala.


Mann Mit Bart (barbat cu barba) (difuzat si in cadrul XPOSED 2011 – A castigat primul premiu Lolly pentru Cel mai bun film in germana) Regizor: Maria Pavlidou 2010, Germania, 12 minute “Meral, atunci cand te vei casatori, asigura-te ca el are barba”. Meral a auzit de multe ori cum bunica ei ii spunea asta, atunci cand era fetita. Acum Meral este o femeie care incearca sa explice familiei ei foarte traditionale, cum barbile sunt mult mai importante pentru ea in feluri pe care ei nu si le-ar fi putut imagina.


Fine and Dandy (difuzat si in cadrul XPOSED 2007) Regizor – Kelly West 2006, Australia, 15 minute O femeie ale carei ganduri si actiuni sunt controlate de eticheta sociala din 1885, se chinuie sa gaseasca fericirea prin carti de ajutor de sine si clipuri video. Prin acestea ea spera sa atraga atentia unei potentiale pretendente.


The waiting room (difuzat si in cadrul XPOSED 2007) Regizor: Mona Ruijs 2007, Australia, 10’47 ” Statisticile referitoare la nebunie arata ca 1 din 4 persoane sufera de un fel de forma de boala mentala. Gandeste-te la 3 dintre cei mai buni prieteni, si daca acestia sunt in regula, atunci tu nu esti.


Torten im Sand (difuzat si in cadrul XPOSED 2010) Regizor: Christoph Scheermann 2010, Germania, 15 minute Tim si Julian nu se pot satisface sexual unul pe altul. Dar se iubesc si sunt un cuplu minunat. Este o viata sexuala nesatisfacatoare intr-adevar un motiv suficient pentru a renunta la aceasta dragoste si a intrerupe o relatie lunga?


Super Power (difuzat si in cadrul XPOSED 2011) Regizor: Diane Busuttil 2011, Germania, 2 minute Subtilitatile expresivitatii feminine sunt scrise peste tot. Acest film vorbeste despre asta.


FUCKBUDDIES (ecranizat la XPOSED 2011) Director – Juanma Carrillo, Spania, 6 minute Doi barbati sunt intr-o pauza de masa, incercand sa faca sex rapid in masina, undeva in afara orasului.


Luna Istoriei LGBT este o oportunitate pentru noi toti de a invata mai multe despre povestile lesbienelor, gay-lor, bisexualilor si persoanelor trans. In Romania, Luna Istoriei LGBT este celebrata in februarie. Este un prilej de a sarbatori viata si cultura LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans) prin explorarea istoriilor personale si pe ale celorlalti, intr-un context queer.


Popup detector