Cand DJ-ii conduceau lumea!

16 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Fostul editor Mixmag, Dom Phillips, a publicat un articol in ziarul britanic The Independent, in care vorbeste despre evolutia unor DJ-i precum Sasha, Fatboy Slim sau Judge Jules la rang de superstaruri, aparitia conceptului de super-club si perioada de glorie pe care a cunoscut-o scena clubbing din anii 90, in Marea Britanie.

Phillips explica cauzele acelei evolutii incredibile a scenei clubbing care a avut loc in toate orasele britanice dupa criza economica din 1990. Fiecare oras britanic avea un club propriu dedicat muzicii electronice, iar comunitatea de raveri s-a marit intr-un timp record. DJ-ii precum Sasha, Fatboy Slim sau Judge Jules erau platiti cu mii de lire sterline pentru a mixa in cluburile noi deschise, acestia sustinand cateodata si cate trei gig-uri pe seara.

Acid House-ul a explodat in Marea Britanie prin 1988, si fenomenul s-a extis in orase precum Manchester, Liverpool sau Leeds, iar in anii 90 prima pagina a tabloidelor britanice era ocupata de zecile de evenimente outdoor ilegale, care aveau loc pe intreg teritoriul Angliei. Ulterior miscarea acid-house s-a ascuns de ochii mass-mediei si s-a retras in cluburile unor orase mai mici precum Nottingham sau Stoke. Citeste articolul integral AICI.


Popup detector