Byetone la cinci ani de AVmotional

07 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Asa cum va anuntam si AICI, platforma AVmotional implineste cinci ani de existenta. La sfarsitul lunii septembrie va avea loc aniversarea celor cinci anisori, dupa cum urmeaza:


Vineri, 25 septembrie, va avea loc o editie mai speciala din seria evenimentelor aVion, care va fi la CNDB, sala Ronda, de la orele 19:30. Invitatul special este reprezentantul celebrului label german Raster-Noton - o referinta in cultura audio-vizuala contemporana. Partenerii evenimentului sunt AFCN (Administratia Fondului Cultural National),CNDB(Centrul National al Dansului), MNAC (Muzeul National de Arta Contemporan) si Goethe Institut.

Sambata, pe 26 septembrie, va avea loc lansarea unui nou DVD AVmotional - o selectie relevanta care cuprinde cele mai bune proiecte audio-vizuale romanesti. Evenimentul de lansare va avea loc la MNAC, unde se vor petrece patru concerte audio-vizuale cu artisti romani, parte din compilatie, iar seara va culmina cu concertul lui Byetone - artist german din label-ul Raster-Noton. Vor fi proiectii video simultane cu cele doua DVD-uri - AVmotional 2009 si cel produs in 2006.


Raster-Noton. archiv für ton und nichtton se doreste a fi o platforma, un punct nodal care uneste granitele intre cultura pop, arta si stiinta. A aparut in 1999 prin fuziunea dintre doua case de discuri rastermusic si noton cu scopul de a produce proiecte muzicale, carti de autor si instalatii de arta. Portofoliul casei de discuri Raster-Noton cuprinde peste 70 de aparitii discografice. Cele mai multe dintre proiecte sunt grupate in serii la care au contribuit artisti foarte diferiti ca si William Basinski, Ivan Pavlov(Coh), Ryoji Ikeda, Ryuichi Sakamoto sau Carl Michael von Hausswolff si nu in ultimul rand Frank Bretschneider, Alva Noto si Olaf Bender. Olaf Bender si Carsten Nicolai conduc Raster-Noton, localizat in Chemnitz, Germania.

Ca artist audio-vizual, Olaf Bender realizeaza proiectele sale solo sub pseudonimul Byetone, unde transforma simbolurile vizuale in lumini cinetice. Animatiile sale pornesc direct de la sunetele abstracte ''traducand'' muzica in echivalentul sau graphic. Procesul prezentarii live este unul foarte complex si legat de folosirea unui arsenal impresionant de tehnologie, rezultatul final fiind un performance halucinant si in acelasi timp subtil. Animatii abstracte sustin sunete abstracte facand astfel ca ritmul muzicii sa se transforme intr-un echivalent grafic. In Bucuresti Bender va prezenta proiectul "D.O.A.T."


Popup detector