Bose prezinta sistemul pentru muzicieni L1 Cilindrical Radiator

20 Mai 2008 Beat Factor BeatFactor

Compania Bose prin distribuitorul in Romania, Datasoft, prezinta pentru prima data in Romania sistemul pentru muzicieni L1 Cilindrical Radiator si procesorul audio ToneMatch.

Sistemul L1 reprezinta o noua abordare a unei reprezentatii live. Sistemul L1 este rezultatul a zece ani de cercetari dedicate imbunatatirii sunetului amplificat in performante live. Sistemul portabil L1 permite intr-o reprezentatie live ca atat muzicienii cat si audienta sa auda acelasi sunet. Sistemul este compus din 24 de difuzoare cu orientari diferite dispuse in coloana.

Acest design neobisnuit are un efect deosebit asupra sunetului. Sunetul nu este raspandit in sus si jos ci numai in fata si in lateral. Astfel, sunetul este uniform distribuit atat pe scena cat si catre audienta.

Mai mult, nivelul de presiune sonora scade mult mai putin decat la incintele acustice traditionale. Sistemul produce mult mai putine reverberatii decat incintele acustice traditionale. Acestea din urma directioneaza o mare parte a energiei catre tavan. De aici undele sonore sunt reflectate si produc reverberatii. Sistemul L1 produce o forma de unda plana, sunetul ramane astfel clar si uniform distribuit. Incintele acustice traditionale, in mod special amplificatoarele de chitara, tind sa fie extrem de directionale intr-o anumita gama sonora avand o forma de unda ingusta.

Sistemul L1 distribuie sunetul uniform cu un unghi de dispersie orizontala de aproape 180 de grade. Muzicienii au un control complet al sunetului pe care il produc si stiu exact ce aude publicul.

Procesorul audio ToneMatch este un procesor multi-canal care da muzicianului posibilitatea sa beneficeze de efecte de studio prestabilite pentru o mare varietate de instrumente si microfoane. Sunt disponibile si o mare varietate de efecte: reverb, delay, egalizor parametric, zEQ. Sistemul L1 poate fi utilizat si cu surse externe, calculatoare portabile, mp3 player-e, mixere DJ. Sistemul L1 este portabil si poate fi asamblat intr-un singur minut de catre o singura persoana.

Pe 23 mai, va avea loc in clubul Fabrica din Bucuresti un Workshop BOSE (intre orele 18.00 - 20.00). In aceeasi seara, incepand cu orele 21.00, se va desfasura un live performance AL Jawalla ( sustinut pe instalatia de sunet BOSE L1); detalii despre Al Jawalla gasiti pe www.jawala.de.


Popup detector