Black Sun Empire, Alan Fitzpatrick, Codebreaker si o armata de talentati DJ-i romani la Festivalul Delahoya

09 Mai 2013 romania bestmusic Best Music

Black Sun Empire, Alan Fitzpatrick, Codebreaker si o armata de talentati DJ-i romani la Festivalul Delahoya

Festival de muzica electronica Delahoya, cu cea mai lunga traditie in Romania anunta noi nume de artisti internationali, dar si autohtoni care vor mixa pe 14 si 15 iunie in cadrul celei de la XVII-a editii a evenimentului, care va avea loc pe Valea Garbaului din Cluj-Napoca.



Black Sun Empire (Milan si Micha Heyboer impreuna cu René Verdult) este cel mai reprezentativ grup de DJ-i pentru scena de drum & bass cu influente tech obscure. De la aparitia lor in 2000, au continuat sa-si dezvolte propriul stil si sunet, lansand numeroase piese, precum si patru LP-uri complete ceea ce i-a consacrat drept lideri in acest domeniu. Datorita productiilor inspirate, dar si aptitudinilor impresionante de DJ, Black Sun Empire au avut turnee in intreaga lume, au participat inclusiv la festivalul Glastonbury din Marea Britanie si continua sa-si contureze reputatia ca fiind una dintre cele mai captivante si consecvente trupe in acest moment. Al cincilea LP "From The Shadows" este un album 100% drum & bass si a fost lansat in septembrie 2012. Black Sun Empire mixeaza la Delahoya pe 15 iunie.



Alan Fitzpatrick a crescut repede pe scena techno din Marea Britanie si a fost sustinut constant de Dubfire, Len Faki si John Digweed. Carl Cox l-a numit unul dintre cei mai captivanti producatori de techno. Calitatile sale in spatele pupitrului sunt de necontestat. Sunetul sau a atras fani in toata Europa. In decembrie 2009 acesta a evoluat la Berghain in Berlin alaturi de Adam Beyer, Paul Ritch, Joseph Capriati, si Joel Mul. Fitzpatrick mixeaza la Delahoya sambata, 15 iunie.



Codebreaker si-a facut aparitia pe scena muzicala in vara anului 1993 prins de febra Jungle care exista in Londra in vremea aceea. Acesta a inlocuit destul de repede platanele cu microfonul si a ajuns, in timp record, rezident la o statie de radio pirat londoneza, Shadow FM. La inceputul secolului acesta a intrat in randul celebritatilor din d&b prin jocul Grand Theft Auto 3 drept vocea MSXFM pentru Moving Shadow Recordings impreuna cu DJ Timecode (Rob Playford). Organizatorii Festivalului Delahoya l-au convins pe talentatul MC sa aiba nu una, ci doua aparitii pe scena, atat pe 14, cat si pe 15 iunie.



Snatt & Vix sunt cei mai cunoscuti DJ-i romani de muzica trance si au mixat alaturi de Armin Van Buuren, Tiesto, Paul Van Dyk, Above and Beyond si multi altii.



Horace Dan D, unul din pionierii muzicii techno in Romania, a participat la evenimente majore din Europa (Street Parade Zurich, Mayday Budapest, etc.) si alaturi de cei mai importanti artisti techno de pe plan international.



SHVR, specializat pe muzica dubstep, este unul dintre tinerii DJ-i din tara cu o admirabila ascensiunea in randul preferintelor fanilor genului.

Just D'light, unul din dj-ii talentati din noul val de aristi romani, cu o ascentiune foarte buna in ultimii ani.



Un bilet de o zi la Festilvalul Delahoya costa 40 de lei – atat pentru 14, cat si pentru 15 iunie –, iar un abonoament costa 60 de lei, fara camping. Un abonament care permite posesorului si accesul in camping, respectiv la facilitatile oferite aici, costa 90 de lei. Tichetele pot fi achizitionate in reteaua Eventim sau pe www.eventim.ro



Artistii care mixeaza la Delahoya 2013:



14 iunie: Cosmic Gate, Tiefschwarz, Snatt & Vix, Seba 1394, SHVR



15 iunie: Black Sun Empire, Alan Fitzpatrick, Stereo MCs vs Bam, Suie Paparude, Horace Dan D., DJ Snow & MC Agent, Just D'Light





Primul festival de muzica electronica din Romania, Delahoya, se intoarce in mijlocul naturii, acolo unde s-a nascut, acolo unde-i este locul. Editia cu numarul 17, care va avea loc pe 14 si 15 iunie in Valea Garbaului din Cluj-Napoca este co-organizata de Festivalul Peninsula. Festivalul Delahoya va avea anul acesta doua locatii de petrecere: o scena si un cort urias. Scena open-air va fi dedicata genurilor breakbeat, dubstep si drum'n'bass, iar petrecerea din cort va fi animata de ritmuri house, minimal, techno si trance. Aici, petrecaretii vor avea parte de tot confortul unui club.



Delahoya no. 17 – Back to nature! Back to our roots!


Popup detector