Best 10 nudisco / disco / indie tracks de la Indie Jules

13 Mai 2010 Create It BeatFactor

Indie Jules – “The artist formerly known as Digital nature” – ne-a alcatuit cu mare inspiratie un top 10 al celor mai bune piese, in viziunea sa, disco, nudisco si indie.


Fiecare piesa vine si cu un argument solid pentru care este prezenta in top si evident cu dovada audio.


Lasam muzica sa vorbeasca singura. A, si pe Jules.



Sebastien Tellier - Kilometer (Aeroplane Italo 84 remix)

"Dupa cum stim “Italians do it better”, cum e cazul de fata. Luam un francez cu parul lung si un accent interesant, il punem sa cante... apoi luam niste italieni si ii punem si pe ei sa isi bage nasul in melodie... musai in titlu trebuie sa fie ceva cu Italo si am rezolvat treaba. Piesa absolut superba."



Villa Nah - Running on

"Pe baietii astia cu parul cret (a se citi lung si drept) i-am descoperit recent, de fapt intr-un mix Sid Loves Turbo cu Jori Hulkkonen. In loc sa pierdeti vremea citind ce scriu eu aici puneti mana si ascultati melodia. E finlandeji baietii, I heart Finland."



Junior boys - In the morning (Hot chip remix)

"Piesa asta e greu sa o descriu in cuvinte. Daca o imagine inseamna o mie de cuvinte atunci 9 minute si 46 de secunde cat inseamna in cuvinte? Prea multe, iar eu cum stiu doar vreo 76 e greu sa ma descurc. Atentie: Aceasta melodie poate provoca obsesii."



Sebastien Tellier – Roche

"Facem cum facem si francezii astia sunt peste tot, da, da, sunt diavolul pe pamant, se predau prin razboaie, beau vin rosu si miros a branza... dar baiatul asta, Sebi cum ii spun eu parca e altfel. Canta frumos, din inima, are pian alb, costum... tot alb. Prezentabil fara discutii. Say aaah!!!"



Jori Hulkkonen feat Jerri Valuri - Man from earth

"Opa, finlandeji la orizont... daca nu am spus-o inca, o spun acum Jori Hulkkonen e un geniu. Piesa asta e de pe alta planeta, desi in titlu scrie ceva cu Earth, e o diversiune. Suna a synthpop din anii ’80, anii 2280. Omul asta e din viitor, altfel nu imi explic."



Blur – Sing

"Daca si pentru Blur - Sing trebuie sa fac descriere atunci inseamna ca lumea asta e pe dos. Piesa e din Trainspotting, filmul ala cu baietii si fetele pasionati de senzatii tari. Melodia asta intra in tine ca drogul. Ai bagat odata, greu mai scapi de obicei. Am zis-o mai “deep” pe asta, sa vada lumea ca sunt multilateral dezvoltat, ca Romania pe care o visa Ceasescu."



Four tet – Everything is alright

"Melodia asta e pentru mine ca un buton ON/OFF, daca sunt trist ii dau drumul si incep sa vad totul mai frumos, cai in miniatura, pegasi, inorogi, cai verzi pe pereti."



Hypnolove – Eurolove

"Cui nu ii place melodia asta e comunist, fara discutii. Nu ca as fi impotriva comunistilor sau as avea ceva cu ei, ce fac ei e treaba lor, dar s-o faca in particular, nu in vazul tuturor."



The MFA - The difference it makes (Superpitcher remix)

"Superpitcher asta e baiat finut, cu caracter, de nota 26 cu alte cuvinte. Piesa asta a facut-o cu ciuda... de am avut-o in Winamp-ul meu CTRL + D-uit vreo luna. Odata am dat si eu mai tare, sa simt bassu’ si aflu de la stiri ca 10.000 de femei din China au nascut prematur, toate odata, era de la melodia asta, vroiau copii sa iasa mai repede sa auda bassu’."



Gotye - Heart's a mess (Supermayer mix)

"Eu, la fel ca 82% din populatia masculina si 61% din populatia feminina de pe glob am un fetis cu femeile asiatice. (Acest studiu are o marja de eroare cuprinsa intre 0 si 60%). Cand spun femei asiatice ma refer de fapt la Lucy Liu. Acum ca v-am atras atentia cu Lucy Liu... PIESA E FOARTE TARE!!!"


Popup detector