BeatFactor mix: de la Fouchat

16 Septembrie 2011 Beat Factor BeatFactor

In speranta ca delay-ul de la ultimul BeatFactor mix nu a fost atat de mare, va prezentam un nou mix daruit de un tanar plin de surprize: Fouchat.


Desi contrastanta aparent cu instrumentul studiat (vioara), muzica electronica a reprezentat in permanenta o atractie pentru Razvan. A pus bazele Funknutt in 2008, alaturi de Vlad Caia si Cristi Cons. Nu se simte neaparat un DJ de muzica electronica si este influentat de genuri muzicale si nu de artisti/label-uri. Mixeaza din liceu, datorita compilatiilor Hed Kandi si crede ca "in 'meseria' de DJ, a avea studii muzicale este egal cu zero, dar in a intelege si a aprecia expunerea muzicala sunt foarte importante.


Mixul lui Fouchat se numeste Glastra 2 si scoate in evidenta o selectie muzicala inedita. Fireste, nu este ceva ce te-ai astepta sa asculti la club, dupa cum se va vedea si din track list-ul de mai jos. Puneti-va centurile de siguranta, incalziti-va ceaiul si relaxati-va pentru ceea ce urmeaza.




Tracklist-ul, completat de scurte notite scrise de autorul mixului, mai jos:


1. Kuniyuki Takahashi - Life story - Kuniyuki traieste in natura!

2. Black Pocket - The Road - un artist care-si imparte muzica si viata intre Sydney-London din aceeasi zona cu

3. J'Davey - Slooow - un duo compus din Jack Davey si Brook D'Leau cu un sound comparat de multi cu ce produc The Neptunes, un sunet electronic combinat cu funk.

4. Gonjasufi - Candylane - rapper, singer, disc jockey si profesor de yoga de la San Diego, California. Colaboreaza cu Flying Lotus in munca de productie.

5. Hildegard Knef - Ich liebe euch (DJ Koze remix 2002) - Actrita, cantareata si scriitoare nemtoaica, un retouch koze.

6. Aura Urziceanu - Jocul tambalelor - Este considerata una dintre cele mai importante voci romanesti ale jazz-ului, colaborand cu nume importante ale genului, precum cantareata Ella Fitzgerald, pianistii Bill Evans, Ahmad Jamal si Hank Jones, seful de orchestra Quincy Jones, trompetistii Dizzy Gillespie si Thad Jones, saxofonistul Paul Desmond, chitaristul Joe Pass, bateristul Mel Lewis si compozitorul albumului pe care se regaseste Jocul tambalelor, Johnny Raducanu.

7. Sun Ra - Dancing shadows - poate cel mai controversat artist al jazz-ului, compozitor, bandleader, pianist, poet si filozof.A fost unul din primii muzicieni, de orice gen, care au utilizat in extensie keyboardul electronic.Si tot primul muzician care a ajuns pe Saturn... ''… my whole body changed into something else. I could see through myself. And I went up … I wasn't in human form … I landed on a planet that I identified as Saturn … they teleported me and I was down on [a] stage with them. They wanted to talk with me. They had one little antenna on each ear. A little antenna over each eye. They talked to me. They told me to stop [attending college] because there was going to be great trouble in schools … the world was going into complete chaos … I would speak [through music], and the world would listen. That's what they told me''.

8. Stratos Dionysiou - Agapi mou epikinduni - cantaret grec de muzica Laika si elafro-Laika, care a activat in principal in anii 1960, 1970.

9. Roberto Fonseca - De regreso - Pianist cubanez cu o viziune actuala a latin-jazzului.

10. Mala Rodriguez - Tiempo Pa pensa - Castigatoare a Latin Grammy Award, din Cadiz,Spania.

11. Mala Rodriguez - Un corazon.

12. Robert Mitchell Trio - Third Stream -Modern jazz at it's best.Trio condus de compozitorul, profesor la The Royal Academy Of Music, britanicul Robert Mitchell, o figura constanta a festivalurilor de jazz.thank you 4hero!

13. King Crimpson - In the Wake of Poseidon - Trupa britanica infiintata in 1969, cu o istorie scurta si intrerupta, cu o compozitie complexa si dramatica.thank you tata.

14. Alexander Nikolayevich Scriabin - Etude in cis-moll op.2 no.1 - Russian composer and pianist who initially developed a lyrical and idiosyncratic tonal language inspired by the music of Frederic Chopin. Quite independent of the innovations of Arnold Schoenberg, Scriabin developed an increasingly atonal musical system, accorded to mysticism, that presaged twelve-tone composition and other serial music.


Popup detector