BeatFactor mix - de la Alexandru Jijian

18 Ianuarie 2010 Beat Factor BeatFactor

In plina ninsoare, chiar la jumatatea iernii, Alexandru Jijian ne aduce un mix cald de techno si "dub techno" . Tanarul artist roman scoate de la naftalina Octave One-uri din '94 combinate cu Force Inc. Music Works din 2000 si cu piese mai recente de la contemporanii Mark Henning, Echospace, Fatih Tuter, Actress sau [a]pendics shuffle.


Dar mai bine sa-l lasam chiar pe Alex sa ne spuna cate ceva despre alegerile facute pentru realizarea mixului de mai jos.


1. Fatih Tuter - Wide&Shallow [Shoreless Recordings] - 2009 - "Nu mai stiu cum l-am gasit pe tipul asta. Stiu sigur insa ca albumul Wide & Shallow a fost albumul anului pentru mine. E pe repeat in continuu. Producatorul e de urmarit pe viitor; un tanar maestru al sunetului ambiental!!!"


2. Sutekh - Periods.Make.Sense [Force Inc. Music Works] - 2000


Force Inc. Musik Works e un fel de Berlin's finest. Tipul care e pornit Force Inc. (Achim Szepanski) e fara coincidente omul din spatele altui label celebru pentru sunetul sau "click cl clck ckkkck kk" : Mille Plateaux. Na, germani care cautau esenta industrialului in mdma :) Albumul e clasic si timeless pentru ceea ce reprezinta: true minimal techno. sunetul e inrudit cu frank bretschneider / jan jelinek dar cu mult mai mult testosteron. experi_mental



3. Echospace - Sonorous [echospace [detroit] - 2008


Release-urile Echospace [detroit] suna atat de bine incat par a fi pe piata din '93. In realitate e un label destul de nou (frate cu Intrusion / verisor cu superstarul Deepchord). Cum sunt un sucker pentru Maurizio / Steve O'Sullivan and all the Bluespirit / Rhythm & Shit, am asimilat destul de repede sunetul dubbish al techno-ului contemporan adus in fata de Rod Modell (Basic Channel groupie). Sunt releasuri care-s reprintate destul de des, deci e greu sa nu gasesti o placa de cumparat de la ei.


4. Minimal Cadets - Tensor [Metroline Limited] - 2007


One hit wonder guys, not much to talk about. Mai au ceva scos la deepindub.org dar nu e de referinta. Techno loop folosit in mix si cam atat


5. DJ Jus-Ed - Carnival House [Underground Quality] - 2005


In general am o placere nebuna de a pune chestii mai obscure. Nu e cazul labelului Undeground Quality dar e asa ok piesa incat nu pot zice decat: let the good vibes in!!!! afterhours must play!


6. Octave One - The "X" Files [430 West] - 1994


No comment.


7. Benjamin Wild - With Compliments [Force Tracks] - 2001


Sublabel al mamei Force Inc., Force Tracks se axeaza mai mult pe zona microhouse a muzicii electronice abstracte si repetitve. Nu e de mirare ca Benjamin Wild a semnat la ei (cam asta e zona de muzica pe care o atinge natural fara sa fie impins de vreun label de la spate). Albumul este pe buna dreptate un clasic al zonei minimal / micro-house. Deep bass and clicky highs.


8. Actress - Hazyville [Werk Discs] - 2008


Cel mai probabil stiti de Actress datorita release-ului de la Prime Numbers - "Ghosts Have A Number" sau din legendarul Essential Mix pe care l-a facut Alex Smoke pentru BBC in 2005 (vezi "credit da edit"). Albumul e complex, trippy si stimulant. Daca esti amator de rachete fine si rafinate in muzica electronica (asa cum sunt eu) sigur o sa-ti placa albumul. Piesa din mix se numeste "Green Gal" si e ultima din release.


9. Lowtec - Secret Corner [Source Records] - 2002


Lowtec e un batran al scenei clubbing europene si a fost in playlisturile si topurile mai tuturor iubitorilor de muzica techno germana. Pune bazele labelului workshop (printre artistii semnati se numara karem mosse, move d, benjamin brunn, etc). Albumul e de referinta pentru sunetul sau neo - dreamy - detroitish chords. Melodiile au structura simpla si armonii frumoase. Clasic!


10. [a]pendics.shuffle - Mass Reduction [Adjunct] - 2008


Alter ego-ul meu preferat a lui Kenneth James Gibson este nu [a]pendics.shuffle ci Premature Wig, care e putin cam prea idm-ish pentru muzica de club. Acid , raw beats fill this ep.


11. Mark Henning - Jilted Love [Clink Music] - 2009


Liniile de bass sunt bine lucrate si au flow consistent. Reuseste sa aduca un simt dramatic productiilor sale, chestie destul de rar intalnita in lumea muzicii de club. Excelent build up si break! 9/10


12. Giuseppe Cennamo - Borderline [Kammer Musik] - 2009


Mixher si Boru trebuie sa fie mentionate fix acum, fara ele nu as fi stiut de ep-ul asta. Muzica simpla si de dans, imi aduce mereu zambetul pe buze. Tool-uri excelente pentru club!


13. O/V/R - Interior [Blueprint] - 2009


Colaborare intre Regis si James Ruskin. Techno Englezezc Dur. E cel mai apropiat lucru de schranz pe care-l avem in ziua de azi. Not for the househeads out there


14. The Mole - Meets The Bacon Smugglers [Musique Risquée] - 2005


No comment.


15. Crist Cons - Constantin 96 [SIT Records] - 2012


Momentan o piesa unreleased a maestrului violoncelist (cati dintre voi stiati ca a intrat primul la conservator la violoncel?) Cand nu mergeti la recitaluri la ateneu sa-i ascultati acordurile in si bemol cu care contribuie la sunetul camerei regale Cristi Cons ramane in continuare unul dintre cei mai talentati 4/4 / dj / producatori tineri din spatiul carpato-danubiano-pontic.


Popup detector