Bauturile energizante si alcoolul, un cocktail periculos

12 Februarie 2010 Create It BeatFactor

Pentru ca din ce in ce mai multi tineri amesteca alcoolul cu bauturi energizante, cercetatorii americani au studiat acest fenomen, pentru a vedea cat de popular este si daca este sau nu periculos.

Dupa ce au monitorizat 800 de studenti care se intorceau din cluburi, seara sau noaptea, intre orele 10 si 3 dimineata, oamenii de stiinta de la Universitatea Florida au observat ca cel mai tarziu paraseau localurile cei care bausera acest mix, acestia fiind si mai predispusi sa conduca masina dupa ce petrecusera.

Tot acestia aveau si cel mai mult alcool in sange, se mai mentiuoneaza in raportul aparut in jurnalul Addictive Behaviors, conform ziare.com

Bauturile energizante ofera senzatia de luciditate petrecaretilor, facandu-i sa consume mai mult alcool si sa fie mai increzatori in propriile forte, deci mai predispusi sa se puna in situatii potential periculoase, spun acestia.

Cercetatorii au desoperit ca cei care consumau acest amestec erau de 4 ori mai predispusi sa se suie la volan in decurs de o ora de la maratonul de baut din club.

In SUA, se estimeaza ca circa 28% dintre studenti consuma alcool cu bauturi energizante, estimeaza cercetatorii. Inca nu se stie de la ce cantitate de bauturi energizante acestea incep sa devina periculoase.


Popup detector