BBC vrea sa inchida 6 Music

03 Martie 2010 Create It BeatFactor

BBC are in plan inchiderea 6 Music, ceea ce ar insemna o pierdere monstru pentru fani, dar si pentru cei care vor sa aiba o alternativa la muzica difuzata in exces de toate celelalte posturi de radio.


Statia BBC 6 Music e vazuta ca o platforma cheie pentru promovarea trupelor mai putin cunoscute si ne-comerciale din muzica pop/rock/electronica. Chiar si artisti precum Derrick May, Carl Craig sau Massive Attack au fost promovati prin intermediul BBC 6.


BBC 6 Mix - 25 iulie 2009 by Derrick May



Are 700.000 de mii de ascultatori saptamanal si emite din 2002, insa conducerea BBC intentioneaza sa inchida postul pentru a redirecta parte din bugetul sau catre crearea unui alt tip de continut.


Reactia muzicianului David Bowie la posibila inchidere a BBC Radio 6 a aparut pe site-ul sau oficial: "Ar fi o mare pierdere pentru noii artisti.”


Si La Roux a avut ceva de spus: "Daca scapati de 6 Music, imi pierd toata increderea in industria radio. E singurul post pe care-l pot asculta fara sa-mi vina sa-l inchid la fiecare cinci minute.”


Reprezentanti ai industriei muzicale au scris directorului BBC ingrijorati de decizia inchiderii 6 Music. Florence & The Machine au devenit faimosi gratie acelui post de radio si au castigat luna trecuta un important premiu Brit.


Citeste mai multe despre inchiderea BBC 6 pe bestmusic.ro


Popup detector