Asem Shama mixeaza la Delahoya 2012

03 Mai 2012 Beat Factor BeatFactor

Nu sunt multi actori ai muzicii electronice care sa fie pe scena de 15 ani si inca sa fie in tendinte, insa Asem Shama este unul dintre acestia. El va mixa in cadrul editiei din acest an a festivalului clujean de muzica electronica, Delahoya.


Este considerat unul dintre pionierii muzicii electronice din Germania, incepandu-si cariera la inceputul aniilor ’90. In acea perioada era un renumit rapper, muzica in care-si gaseste si astazi radacinile. In anii ’80 a inceput sa faca primii pasi inspre muzica electornica in studioul unui prieten, unde si-a gasit resedinta muzicala si un loc unde si-a putut dezvolta nemarginit creativitatea.


Alaturi de experienta sa ca producator techno, el este si fondatorul evenimentelor Ravesyndrom. In acest timp si-a construit propriul studio si si-a lansat prima casa de discuri – Syndrom Audio, alaturi de partenerul sau Axel Bartsch, cu care a lansat 15 viniluri pana in 1995. In urmatorii ani a reusit sa devina unul dintre jucatorii cheie din sfera techno, lansand viniluri la case de discuri precum Bush, Planet of Drums, Frisbee Tracks, Utils si Spiel-Zeug.


O revelatie a venit o data cu piesa „Flash”, care a fost recunoscuta de trupa Queen si apoi a fost promovata ca un remix al acestora. A ajuns in top 20 in Europa, atingand pozitia 15 in Marea Britanie si 17 in Germania. Cu o asemenea recunoastere a continuat sa se concentreze pe underground si si-a continuat stilul propriu de a produce muzica si de a mixa.



Reputatia sa ca DJ a crescut constant, facandu-l unul dintre cei mai populari producatori ai lumii. In 2005 a contribuit la fondarea casei de discuri Sportclub, care a avut misiunea de a promova un stil minimalistic de techno. Dupa ce s-a mutat la Berlin a fost inspirat de capitala mondiala a muzicii electronice pentru a se intinde spre noi orizonturi. In 2009 s-a alaturat casei de discuri Highgrade si a devenit un factor important in scena locala ridicand entuziasmul publicului cu seturile sale din cluburi precum Berghain, Watergate si aproape toate celelalte cluburi care merita mentionate.


In 2011 Asem a inceput sa lucreze la primul sau album de artist „MNDCTRL” care va deveni o noua referinta in ceea ce priveste abilitatile sale de producator si de muzician. Lansarea acestuia va fi in 2012.



Popup detector