Artistii din a doua seara din La Mania - ForTheLoveOfHouse

27 Aprilie 2010 Beat Factor BeatFactor

Cu dragoste pentru house, La Mania ii primeste cea de-a doua seara de petrecere, sambata 1 mai, incepand cu ora 23 fix, pe Frankie Knuckles, DJ Qu, Mike Huckaby, Jay West si DJ Mes.










Frankie Knuckles este designerul notiunii de house. Titlul oficial este “The Godfather of House Music”. Primul sau job de DJ – The Continental Baths in New York, in anii 70. Frankie mixa disco, soul si R&B. In 1977, in Chicago, se deschide legendarul The Warehouse, unde se punea “House Music”. O notiune noua ce acoperea general tot ce se auzea la The Warehouse. Frankie a fost invitat sa puna regulat acolo inca de la inceput. Mixa edituri brute iesite din drum machines. Impactul lor a fost atat de puternic incat de abia cu acest nou sound s-a restrans si clarificat ideea de House Music. Era inceputul anilor 80 si Frankie incepea sa scrie istorie in muzica. De-atunci si pana in prezent, Frankie a produs mult, a remixat mult. A avut clubul sau, petrecerile sale, colaborari peste colaborari si giguri peste tot in lume. Din 2004, in Chicago, 26 august a fost declarata ziua “Frankie Knuckles”, iar strada pe care se afla The Warehouse, poarta numele artistului. La 6 ani de la prima sa vizita in Romania, sa-i spunem “Bine te-am regasit”, sambata 1 mai in La Mania Main Room.


In jurul anului 2000 sound house al orasului New York parea pierdut si uitat. Noroc cu un grup de artisti entuziasti centrati in jurul labelului Underground Quality a lui Jus-Ed. Au readus acest stil in scena muzici electronice globale si l-au impins catre o noua dimensiune. Printre ei – DJ Qu. Artistul american vine din New Jersey si a intrat in lumea muzicala ca “house dancer”. In ultimii ani s-a concentrat pe DJing si productie. Tot el are in grija si evenimentul House Dance Conference, ce a luat fiinta in 1999. Misiunea lui Qu este sa pastreze in balanta partea deep si partea underground a muzicii house.


Detroitul isi trimite in Romania unul dintre cei mai fini artisti: Mike Huckaby. Stilul sau meticulos, intens si sensibil se naste din radacinile deep, impletite cu techno si garage. Mike este foarte prolific in zona de productie muzicala si este unul dintre cei mai buni remixeri din Detroit.


Jay West se afla printre cele mai bune nume pe care America de Sud le-a dat scenei underground. Productiile sale au fost publicate la importante labeluri de house cum ar fi: Drop Music, Lowdown, Agave, Blockhead si asta i-a adus sustinerea din partea unor artisti de house ca: Hernan Cattaneo, Satoshi Tomiie, Dimitri from Paris, Mark Farina, Dj Heather, Lawnchair Generals, Hipp-e si The Inland Knights. Seturile sale sunt mereu vesele, mereu energice si pline de funk.


Intr-un prezent in care labelurile digitale devin dominante in scena muzicii house, DJ Mes si labelul sau din San Francisco – Guesthouse Music, sfideaza trendurile si promoveaza in continuare release-urile pe vinyl. Mes a intrat intr-ale muzicii pe la mijlocul anilor 90, inspirat fiind de DJ Dan si Tony Hewitt (Tango Recordings). In backgroundul artistului gasim multa muzica din anii 70 si 80: soul, funk, disco, electro, hip-hop. In 1996 se implica pentru prima data in crearea unui label – Daddy’s Records, alaturi de Rob Doten si Buna. In 2005 isi face propriul label Guesthouse Music.



Popup detector