Allegria si Vlaicu Golcea

27 Octombrie 2006 Beat Factor BeatFactor

O noua provocare pentru ascultatorii de muzica alternativa, Allegria & Vlaicu Golcea este un proiect fusion - evergreen-uri jazzy/pop-rock reinterpretate n maniera clasica şi mbracate n electro.

Cel mai proaspat proiect fusion, Allegria & Vlaicu Golcea propune evergreen-uri jazz, pop, rock in maniera clasica, imbracate in electro. Cu Allegria am pornit de la teme cunoscute de jazz, pop si rock pe care le-am reinterpretat folosind instrumente clasice - oboi, vioara, viola, violoncel, la care am adaugat instrumente traditionale de percutie: bongos-uri, djembe, darbouka, tareya etc. declara Oana Maris (oboi, Allegria) initiatoarea formatiei. Dar cum s-a nascut colaborarea cu Vlaicu Golcea? Unul dintre cele mai cunoscute nume in fuziunile electro-jazz romanesc, compozitor si muzician, recunoscut din proiectele Jazz Unit, Aievea, Glidq, East Village sau Shukar Collective.

Acest moment a urmat firesc unei alte colaborari reusite, Rhapsody Chamber Orchestra impreuna cu Marius Sireteanu, Vlaicu Golcea si Electric Brother pentru un eveniment important al acestui an Campari Red Passion povesteste percutionistul Daniel Ivascu. Allegria & Vlaicu Golcea construiesc o muzica dinamica, un amestec de clasic dedicat colindelor, tratate din aceeasi perspectiva neconventionala. Pentru exemplificare, cateva piese se gasesc pe site-ul Allegria.

Formatia Allegria propune o atmosfera rafinata, distinsa dar destinsa, o sarbatoare a muzicii n stil clasic, uşor pigmentat de accentele jazz.
Armoniilor calde ale instrumentelor cu coarde (vioara, viola, violoncel) li se alatura oboiul şi instrumentele de percutie pentru a crea mpreuna un cvintet cu totul special.

Cateva mostre spre download pot fi gasite pe allegria.cabanova.ro


Popup detector