Alex Metric mixeaza in premiera in Romania, la Sunwaves 10

03 August 2011 Beat Factor BeatFactor

Alex Metric va mixa in cadrul scenei Selectro a festivalului Sunwaves 10, de pe data de 13 august din Navodari. Scena este completata de Atomic Hooligan, Marika si D-Laid.


Line up-ul complet, impartit pe scene, este disponibil AICI.


Alex Metric s-a folosit de anul trecut pentru a-si consolida renumele, odata cu lansarea unui numar relativ mare de EP-uri si remixuri pentru trupe ca Hard-Fi, Alphabeat, Reverend & The Makers si The Infadels pe langa gigantii Depeche Mode, Ladyhawke, Phoenix, La Roux, Fenech Soler, NERD, Bloc Party sau Gorillaz (remix despre care Fatboy Slim spunea ca ar fi primul mare hit al verii).


Mai presus de toate, Alex si-a creat o reputatie solida ca fiind unul dintre cei mai efervescenti tineri DJ-i din lume. Sound-ul sau face slalom printre genurile muzicale de actualitate fiind caracterizat in gluma chiar de el ca fiind „mai putin o constructie stabila...mai mult un rollercoaster foarte foarte nesigur”.


Selectiile sale s-au auzit pe aproape toate sistemele de sunet majore din lume, in cluburile cele mai cunoscute si in cadrul celor mai mari festivaluri: Glastonbury, V, Exit – unde a fost invitat sa revina dupa ce in 2009 a mixat ceea ce este inca considerat cel mai bun DJ set din istoria festivalului.


Toamna anului trecut l-a surprins pe Metric in momentul lansarii propriului live show in supportul Phoenix la Brixton Academy in Regatul Unit, iar din acel moment a performat in cadrul unor evenimente sold-out ca Levis Ones to Watch, lansarea Skins House, lansarea Bestival la Koko in Londra, Camden Crawl sau The Great Escape la fel ca si in cadrul propriului sau show in Londra.


Vara anului 2010 l-a impins pe Alex pe scena impreuna cu trupa sa live in cadrul unor festivaluri ca Glastonbury, Global Gathering, SW4, Bestival sau Iceland Airwaves.


Alex Metric a fost clasat la inceputul anului 2011 pe locul 2 in topul revistei Clash al celor mai buni DJ-i din toate timpurile, dupa Brodinski iar tot acelasi an il gaseste lansand o colaborare cu Steve Angello – Open Your Eyes – la label-ul gigant detinut de Richard Branson – Virgin. La mijlocul lunii August ne intalnim cu el in cadrul Sunwaves pe scena Selectro, urmand ca pe 22 August sa lanseze un album de productii proprii si remixuri intitulat de asemenea – Open Your Eyes.





Popup detector