Alcoolul a crescut numarul cazurilor de cancer oral la adulti

11 August 2009 Beat Factor BeatFactor

Alcoolul a crescut numarul cazurilor de cancer oral la adulti
TAGS:
alcool  melci 

Alcoolul ar fi cauza cresterii numarului de cazuri de cancer oral in randul persoanelor in varsta de 40 de ani, arata un studiu realizat in Marea Britanie.

Numarul cazurilor de cancer oral a crescut cu 28% in cazul barbatilor si cu 24% in cazul femeilor incepand cu 1990, arata statisticile de la Cancer Research UK. Principalii factori de risc sunt tigarile si alcoolul, arata SkyNews.

Insa alcool pare sa fie cauza principala pentru cresterea recenta a numarului dee imbonaviri de cancer oral, in conditiile in care cancerul provocat de fumat se dezvolta in perioade lungi, de pana la 30 de ani.

Alte cauze pot fi consumul insuficient de fructe si legume si prezenta virusului cu transmitere sexuala Human papillomavirus (HPV).

Consumul de alcool s-a dublat din 1950 iar tendinta pare sa fie aosociata cu numarul mare de amatori de alcool, spune Hazel Nunn, de la Cancer Research.

Simptomele cancerului oral sunt pete rosii sau albe in zona bucala care persista mai mult de trei saptmani si dureri inexplicabile in gura sau in zona urechilor. Cancerul oral poate fi tratat daca este depistat la timp. (L.S.)


via ziare.com


Popup detector