Ai panica? Ia Ecstasy...

21 Aprilie 2010 Create It BeatFactor

Ai panica? Ia Ecstasy...
TAGS:
droguri  ecstasy  pills  mdma 

Pastilele de drog sintetic pot fi un ajutor demn de luat in seama atunci cand se trateaza stresul post-traumatic. Totusi, aceasta nu este o justificare a consumului de ecstasy, informeaza ziare.com

Stresul post-traumatic este caracterizat de simptome ca stari de nervozitate, anxietate, depresie, panica, insomnie, sensibilitate ridicata si emotivitate si se manifesta in urma unor evenimente traumatice prin care a trecut persoana respectiva.

Poate fi vorba de viol, violenta, accidente grave, catastrofe naturale sau razboi.

Tratamentul acestuia include pastile si psihoterapie, dar de multe ori cele doua nu au efect.

Din aceasta cauza, cercetatorii de la Mount Pleasant, din Carolina de Sud, condusi de psihiatrul Michael Mithoefer, au verificat nivelul de serotonina din ecstasy comparat cu cel din Methylenedioxymethamphetamine (MDMA), care este mai mare.

Ecstasy are capacitatea de a actiona pe neurotransmitatori, spune dr. Mithoefer, si diminueaza sentimentul de frica si de aparare continua pe care le incearca o persoana care sufera de stres post traumatic.

Efectul pare sa continue timp de mai multi ani dupa inceperea tratamentului.

"Rezultatele au fost foarte promitatoare, si nu au existat probleme de siguranta sau alte efecte adverse grave, dar avem nevoie de mai mult timp pentru a efectua alte teste," a spus doctorul Mithoefer.


Popup detector