Adrian Eftimie: "Patronii cluburilor din Romania sunt de vina"

30 Mai 2011 Beat Factor BeatFactor

Adrian Eftimie este de parere ca patronii cluburilor din Romania ar trebui blamati pentru situatia actuala a scenei muzicale romanesti (din ce in ce mai multe petreceri cu muzica comerciala si faptul ca nimeni nu vine cu nimic nou).


"Lumea a migrat dintr-o data, iar parerea mea este ca patronii cluburilor de muzica electronica sunt vinovati. Nu au venit cu nicio schimbare, nu au venit cu nimic care sa te atraga, sa te desprinda de monotonia unei petreceri obisnuite. Cine o sa deschida in aceasta perioada un club nou de muzica electronica si o sa vina cu ceva nou, acela 'va rupe'!", spune Adrian Eftimie in cadrul unui interviu pentru Sapte Seri.


Tot pe acelasi subiect, Eftimie crede ca orice patron de club ar trebui sa gaseasca o balanta intre calitate si cantitate, sau intre underground si mainstream. "Clubberii nu sunt neaparat 'cunoscatori', ca peste tot in lume, se consuma mai mult imaginea, daca intelegi ce vreau sa spun! Iar atunci, ai de ales: esti underground si faci petreceri cu 30 de persoane sau esti mainstream, gasesti DJ-i/producatori cu un raport bun intre calitate si imagine si ai umplut clubul".


Binecunoscutul DJ roman observa si el, in cadrul aceluiasi interviu, un fenomen prezent pe piata internationala de muzica electronica de cel putin trei-patru ani: "muzica se face pe banda rulanta". In cazul de fata, dialectica hitului functioneaza dupa principiul 'lansezi 10 piese din care macar una sa fie buna, adica hit'.


Interviul integral, in care Eftimie vorbeste si despre noua sa piesa (despre care puteti citi si aici), este disponibil pe Sapte Seri.


Popup detector