Addictive TV deschide seria Gaia Alterego 2011

14 Ianuarie 2011 Beat Factor BeatFactor

Seria de petreceri alternative revine in Gaia Boutique Club vineri, 28 ianuarie, cu un show audiovizual electrizant.


Descris atat de plastic de Grandmaster Flash drept „the next level shit”, proiectul Addictive TV a fost lansat in urma cu 19 ani si a revolutionat arta remixurilor audio-video, reusind performanta de a aduce acest nou curent in zona mainstream a entertainment-ului international. Nu intamplator elogiati de nume precum Jeff Mills, Karl Bartos de la Kraftwerk si regizorul Peter Greenway, membrii Addictive TV propun o imersiune audiovizuala totala prin sincronizarea de mashup-uri sonore inedite cu un sampling meticulos de secvente din universul pop-culture, de la filme cult si pana la iconografia muzicii contemporante sau a lumii sportive. Graham Daniels si ceilalti membri ai trupei au contribuit inclusiv la testarea si dezvoltarea unei noi generatii de turntables (pick-up-uri), capabile sa redea simultan imagini si sunete. Echipamentele Pioneer DVJ-X1 lansat in 2004, si modelul ulterior DVJ 1000 din 2006 li se datoreaza si lor.


Addictive TV a lansat de-a lungul timpului nu mai putin de noua albume DVD in cadrul proiectelor lor Mixmasters si Transambient. In paralel, grupul si-a creat o notorietate aparte prin trailerele alternative realizate pentru promovarea unor blockbustere de la Hollywood. In 2006, Addictive TV au devenit primii artisti desemnati sa creeze un remix official pentru o productie hollywoodiana, punandu-si semnatura pe spotul viral pentru filmul “Take The Lead”. De atunci, grupul a mai remixat trailere pentru filme precum Iron Man, Fast & Furious sau multi-premiatul Slumdog Millionaire.


Pana in prezent, grupul londonez a sustinut spectacole in peste 50 de tari, in locatii dintre cele mai diverse, cum ar fi Centrul Pompidou din Paris, Teatrul Regal din Londra, Festivalul de Film de la San Francisco sau Shanghai Museum of Contemporary Art. De asemenea, au bifat de-a lungul timpului festivaluri precum The Edinburgh Festival, International Microwave Media Festival in Hong Kong, Sonar si Glastonbury. In 2008, Addictive TV au sustinut un performance live inedit in cadrul Olimpiadei de la Beijing iar in 2010 concertul de deschidere a Cultural Olympiad din cadrul Olimpiadei de Iarna de la Vancouver.


Evenimentul de vineri, 28 ianuarie din Gaia Boutique Club face parte din seria Gaia Alterego care a reunit in ultimii doi ani nume precum DJ Krush, Kid Koala, The Glitch Mob, DJ Vadim, Kormac si Krafty Kuts. Line-up-ul petrecerii este completat de Gojira, unul dintre cei mai versatili DJ-i romani.


Popup detector