AUDIO si VIDEO: 'Cosmic Disco' - noul val muzical international

04 Februarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Conceptul de "Cosmic Disco" provine de la numele unui club italian, Cosmic, deschis in anii '80 si reprezinta un segment muzical al stilului disco. Cotidianul The Guardian vorbeste despre "cosmic disco" prin prisma popularitatii la nivel international in 2009.

Unul dintre fondatorii "cosmic disco"-ului este DJ-ul italian Danielle Baldelli, insa Maurizio Dami aka Alexander Robotnick tine sa specifice ca exista o mare diferenta intre cosmic disco (concept care se refera mai mult la skill-urile unui DJ de a integra cat mai multe stiluri muzicale, relativ diferite intre ele) si italo disco (stil muzical pe care Robotnick l-a imbratisat de la bun inceput).

Anul trecut, Robotnick si Baldelli au sustinut un showcase Cosmic & Italo Disco Night in cadrul festivalului Dissonanze din Roma.

Asculta: Danielle Baldelli - DJ Set @ Cosmic - 1982

Pentru a ne da seama mai bine care sunt "dedesubturile" conceptului de cosmic disco, mai jos gasiti cateva filmari din 2008.


Danielle Baldelli - Live @ Dissonanze Festival:Danielle Baldelli - Live @ Dissonanze Festival (part 2):Interviu Alexander Robotnick:Alexander Robotnick - Live @ Dissonanze Festival:Popup detector