79.000 de persoane la cea de a zecea editie a Festivalului Peninsula

27 August 2012 Beat Factor BeatFactor

Cea de a zecea editie Peninsula a atras in cele 4 zile de desfasurare 79.000 de persoane. Circa 3.000 de vizitatori au ales sa se mute pe malul Muresului, in camping, transformandu-se, in ultimul weekend al acestei veri, in adevarati peninsulari.

"Multumim peninsularilor pentru acest cadou minunat pe care ni l-au facut cu ocazia editiei cu numarul zece: 79.000 de vizitatori! Ei au demonstrat ca organizam un eveniment de mare succes, care creste de la an la an, in ciuda crizei economice, si ne bucuram ca pana si timpul probabil a contrazis meteorologii si a refuzat sa trimita ploaia sa stirbeasca distractia de pe malul Muresului!", a declarat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Concertele si petrecerile animate de DJ-i, de duminica, s-au desfasurat cu un public insetat de distractie, dornic sa incheie in stil mare editia aniversara a Peninsulei. Si vremea a tinut cu evenimentul in aer liber, ploaia ocolind, pana noaptea tarziu, zona de pe malul Muresului unde zeci de mii de persoane au spus adio verii cu o portie sanatoasa de distractie.

Scena cu cei mai multi spectatori a ramas Main Stage, unde metalul a pus stapanire inca de la orele tarzii ale dupa-amiezii, cu show-ul celor de la Trooper, urmat de concertul Subscribe, formatie ce revine la Peninsula. Rafalele de vant au rezonat cu rifurile precise ale muzicienilor de prim rang, atractia serii fiind, bineinteles, concertul finlandezilor de la Children Of Bodom. Pentru fanii muzicii metal acest concert a fost punctul culminant al festivalului, mai ales pentru ca au avut ocazia sa asculte o legenda vie a acestui gen muzical si anume pe chitaristul Alexi Laiho. Acesta are un stil original de a canta la chitara, care a introdus publicul din fata scenei in atmosfera nemiloasa a metalului gothenburghian.

Kiss Terrace a apartinut duminica francezilor! Trupa Babylon Cyrcus si-a incheiat un turneu de trei ani cu spectacolul de la Peninsula, marturisind publicului sa sunt extrem de fericiti ca au sansa sa arate unor spectatori atat de entuziasmati cat de dansabila e muzica lor. La miezul noptii muzica electro a preluat fraiele distractiei, insa tot francezii au fost responsabili de livrarea dozei de energie catre public: duo-ul Dirtyphonics a mixat timp de circa 2 ore drum and bass.

La Ciuc Music Live Stage ritmurile punk irlandeze semnate Firkin au ridicat chiar si pe cei sceptici cu privire la aceasta combinatie, la dans, iar cortul de muzica electronica Freedom Music Arena, precum si Booha Academy si W Freedom Music Experience au fost sub asediul petrecaretilor care au dansat atat pe setul Myon&Shane 54 cat si pe melodiile din playlistul celorlalte locatii muzicale. Nici nu e de mirare ca petrecerea a tinut pana dimineata, avant in vedere ca la Peninsula s-au consumat peste 500 de hectolitrii de bere!

La Zona Artei au fost in ultima seara circa 500 de persoane care au fost prezente la spectacolu de teatru, la cursul si prezentarea de salsa si la spectacolul de dans cu foc!

Competitiile sportive au fost, si ele, la mare cautare, peste 1.200 de persoane partricipand la concursuri de la fotbal, baschet, pana la tir cu arcul.


Popup detector