50 de ani de DISCO

19 Octombrie 2009 Create It BeatFactor

50 de ani de DISCO
TAGS:
disco  party  eveniment 

In noaptea de 23 spre 24 octombrie, peste tot in lume se va serba 50 de ani de la prima seara de... disco.

In anul 1959, pe 23/24 octombrie, intr-un club in care se canta exclusiv muzica live, s-a incercat reteta: muzica nu mai venea dintr-o prestatie scenica live ci de pe vinil. Tot in acea seara s-a nascut si o noua meserie: cea de DJ.

Clubul care a inventat acest concept s-a numit "Scotch Club" si isi avea sediul nu in SUA cum probabil v-ati inchipuit ci in Aachen (Germania).

Termenul de "discoteca" se bazeaza pe cuvantul grecesc "discos" (Disc) si are o semnificatie foarte simpla: muzica vine de pe disc (vinil) si nu de la obisnuitele Livebands. "Scotch Club" s-a autodefinit din acea seara ca "Jockey Dancing Bar".

In anii 70 John Travolta cu "Saturday Night fever" a dat un nou impuls curentului, ce se impunea tot mai mult in lumea cluburilor.

In anii 80 au aparut noi produse in sprijinul Dj-ilor: efecte electronice comandate printr-o unitate centrala, CD Playerele, Mixerele DJ si bineinteles celebrul glob acoperit cu bucati de oglinda.

In anii 90 s-a nascut trendul de clubbing.

Minilocatii, in care incapeau maxim100 de persoane, rasareau ca ciupercile dupa ploaie. Tot atunci s-a dezvoltat si conceptul de Lounge.

Cu aceasta ocazie, pe 24 octombrie, clubul The Silver Church va gazdui un eveniment numit "Night of the 90's.


Popup detector