Moodymann in Studio Martin - 3 octombrie

05 Octombrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Data de 3 octombrie s-a notat de cand a aparut prima data stirea / zvonul cum ca Moodymann mixeaza in Bucuresti. Nici nu prea conta locatia, intrucat o vizita de-a artistului american in Romania era oarecum o idee utopica. Si a fost, a mixat, a trecut petrecerea si acum au ramas cateva amintiri frumoase ale unei nopti mult prea scurte parca.


Despre Moodymann s-a tot povestit si pe aici, asa ca e inutil sa mai pomenim faptul ca de la el nu stii niciodata la ce sa te astepti, faptul ca are o selectie muzicala incredibila si foarte diversificata (plecand de la dub reggae, rock, drum and bass, si ajungand la disco, house s.a.) sau faptul ca este, inainte de toate, un showman si un muzician, nu un DJ.


Rusu si Flore aka Khidja se pare ca au fost cam cea mai inspirata alegere de un warm up, intrucat s-au descurcat mai mult decat admirabil. In cele aproximativ trei ore cat a mixat, Moodymann le-a spus celor cateva sute de participanti de la Studio Martin o poveste muzicala incredibil de frumoasa. Cum se stie deja, Kenny Dixon JR vorbeste destul de des la microfon atunci cand mixeaza, si asta a facut si la party-ul de sambata trecuta. Pacat insa ca nu prea se intelegea ce spunea.


Dar muzica, muzica a fost totul, muzica a fost primul si singurul lucru important de la aceasta petrecere. Schimbari bruste de ritm, cand mai lent, cand mai alert, cand disco, cand house, cand un dub, cand pasajul incredibil de melodios de la 'riders on the storm'. In aceasta halucinanta varietate muzicala, aruncai un ochi la pupitru si vedeai un negru cam la 45 de ani, cu ochelari pe ochi, sapca usor asezata pe o parte, imbracat intr-o bluza lejera de trening. El a facut regulile. Toata lumea a dansat dupa regulile lui Moodymann, un artist caruia nu iti e niciodata jena sa il numesti artist; un personaj intotdeauna imprevizibil din punct de vedere muzical.


Noaptea a continuat la Traian 42, cu Camil, Cosmin Tapu si Giuser, plus o serie de povesti muzicale.


Cateva poze, de la Dana Anghel, aici.


Popup detector