Laurent Garnier - calatorie muzicala in spirit democratic

16 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Laurent Garnier - calatorie muzicala in spirit democratic
TAGS:
live  Laurent Garnier 
Ca sa vorbesti si sa scrii despre Laurent Garnier ai nevoie de probabil mai multe calimari de cerneala. Ca sa vorbesti si sa scrii despre Laurent Garnier la Fratelli Studios e suficient sa ai simtul umorului. Ca sa vorbesti si sa scrii despre Laurent Garnier la Studio Martin tragi aer in piept si ii dai bataie.

Noaptea de sambata, 14 martie, s-a impartit in doua petreceri. Concertul de la Fratelli Studios sustinut de Garnier & co [SCAN X (electronic), Benjamin Rippert (keyboards), Philippe Nadaud (sax) si Philippe Anicaux (trompeta)] si un after de poveste tot cu fondatorul F Communications in clubul Studio Martin.

Despre Fratelli Studios nu este mare lucru de spus. O hala mare, aproape imensa, cu preturi mari la bar si un public despre care nici nu mai are sens sa mentionam. Daca aveai ghinionul sa vii cu masina, era imposibil sa-ti gasesti un loc de parcare; inevitabil, se pierdea cam o ora, timp in care iti iesea pe nas si mama garnierului cand in jurul tau injurau proprietarii unor masini-tanc. Live act-ul artistului francez nu a starnit nici pe departe reactiile pe care trebuia sa le starneasca. Plimbat prin jazz, drum and bass, dubstep, techno plus pasaje sublime din Crispy Bacon sau The Man With the Red Face, publicul a parut mai degraba static decat extaziat de un concert caruia sa i se acorde atentia cuvenita. Singura explicatie gasita a fost locul. Printre ai nostri (cateva sute de oameni care stiu despre ce era vorba acolo), ai lor nu stiu cum s-au simtit pe pasajele de drum and bass violent sau techno energic. Si la urma urmei, nici nu prea conteaza.

Laurent Garnier a fost plin de energie, comportamentul sau (natural) a tradat dragostea pentru muzica si faptul ca era acolo, prezent cu toata fiinta lui. Din nefericire, am realizat tarziu ca de fapt totul se petrecea in fata scenei mari; cateva zeci de oameni au facut astfel incat sa existe totusi si niste aplauze la un concert la care in alte tari vezi mainile ridicate la unison minute in sir. Da, reactie ioc. Precum un dirijor, Garnier isi conducea "colegii" cu atentie, avand contact vizual cu fiecare in parte.Ce s-a intamplat in schimb la afterul de la Studio Martin este cu totul o alta poveste. Un DJ set extraordinar, cu de toate pentru toti: dubstep (cine venea de la Caspa nu ar fi regretat o noua portie de wawawa), drum and bass liquid dar si mai violent, techno, pasaje care aduceau cu sound-ul BC al lui Holden, break-beat, house. O calatorie muzicala prin majoritatea stilurilor electronice. Fata de vibe-ul de la afterul din Studio Martin, atmosfera de la Fratelli a fost o gluma. Ce mai conta ca dadeau toti peste tine, ca ti s-au varsat vreo 2 beri si ai fost ars cu tigara cand in fata ta Garnier parea un pusti de 15 ani entuziasmat si care emana o energie formidabila?

Personal prefer Sala Polivalenta cu tavanul mai prost, sunetul mai prost si altele mai proaste, pana se va gasi o locatie decenta in care sa nu se incurce atat de mult categoriile de public ca la Fratelli. Poate ca unele locatii sunt predestinate pentru anumite evenimente si atat, cu toate ca hala in sine arata mai mult decat decent si are un potential maxim.

Muzica are un rol diferit pentru fiecare din noi.


Vezi poze de la Laurent Garnier (live) @ Fratelli Studios AICI!

Vezi poze de la Laurent Garnier @ Studio Martin AICI!Popup detector