Bilantul Liberty Parade 2010 - peste 75.000 de participanti

26 Iulie 2010 Beat Factor BeatFactor

Sambata 24 iulie, peste 75.000 de petrecareti au participat la editia din acest an a evenimentului Liberty Parade.


Nebunia a inceput la ora 16.00 in Olimp, cand cele 3 camioane descoperite in care mixau DJ-ii s-au umplut pana la refuz de tineri din toata tara costumati special pentru evenimentul devenit deja traditie. Caravana culorilor a parcurs traseul prin toate statiunile din sudul litoralului, pe drum alaturandu-se in ritm de dans in jur de 4000 de oameni. In spatele camioanelor pline de viberi adevarati, s-a format o coada de sute de metri formata din masini.


La unison, rasuna transmisiunea live a set-urile din caravana transmise in direct de catre Vibe FM. Christian Green, Cristi Stanciu, Paul Damixie si Bogdan Popoviciu, DJ Elf, Snatt&Vix, Alexuuu&TDK, Carlos&Jasc, Sllash&Doppe si DJ Dark au pregatit in caravana terenul pentru explozia de energie care a avut loc dupa ora 20.00 la Liberty Parade Arena, aflata pe plaja dintre Venus si Saturn.


Vezi poze de la Liberty Parade 2010


Scena inalta de 17 m, 250.000 de wati de sunet, 3000.000 de wati de lumina, 165 mp de ecrane luminoase au oferit premisele unei nopti perfecte. La lasarea intunericului, NTFO si Lucian Barbulescu au inceput in forta petrecerea anului.


La ora 22.00 lumina s-a stins, iar publicul a frematat in asteptarea deschiderii oficiale. Imediat dupa, pe scena si-au facut aparitia Connect-R si Vibers, creatorii imnului Liberty Parade de anul acesta. „Desi la inceput, nu toti fanii Liberty Parade au considerat vocea mea potrivita cu muzica electronica, am vazut in aceasta seara ca am fost primit cu bratele deschise si intreaga arena a fredonat impreuna cu mine imnul „Free your mind”. Nici nu pot descrie ce inseamna sa canti in fata atator oameni, mai mult decat atat, impreuna cu ei”, a povestit emotionat Connect-R dupa ce a iesit in urale de pe scena.


Vezi poze de la Liberty Parade 2010


In continuare, Vali Barbulescu, gazda evenimentului, si mai apoi DJ Andi si Liviu Hodor, realizatorii emisiunii Request 629, au ridicat inca de la primele beat-uri peste 150.000 de maini in aer. Pentru setul de la Liberty Parade, DJ Andi pregatit un mix special pentru noul lui single, „Happiness”, iar Stella a fost indelung aclamata pentru prestatia ei live.Fix la miezul noptii, organizatorii impreuna cu Pepsi au surprins publicul cu un moment special de muzica si coregrafie, un tribut in cinstea lui Michael Jackson, cel mai mare artist al tuturor timpurilor. La platane a intrat apoi DJ Optick. Toti fanii lui s-au bucurat de faptul ca DJ-ul a fost nevoit sa-si prelungeasca setul din cauza faptului ce Above&Beyond, britanicii ce intrau pe scena dupa el, au simtit pe propria lui piele ce efect a avut Liberty Parade asupra traficului de pe litoral, blocat de sutele de masini care se indreptau spre zona de desfasutrare a evenimentului.Cu o mica si justificata intarziere, Above&Beyond a oferit 3 ore de show la cel mai inalt nivel. Vizibil coplesiti de reactiile de sustinere ale numerosului public, DJ-ii cotati cu numarul 4 in ierarhia celr mai buni DJ din lume, au dansat impreuna cu zecile de mii de oameni care le-au fost alaturi, facandaatmosfera din Arena sa devina incendiara. Dupa ce au coborat de pe scena, britanicii au oferit un interviu in exclusivitate pentru www.vibefm.ro, care va fi in curand disponibil.


„Am avut un gig foarte bun chiar cu o seara inainte de Liberty Parade si de obicei trece ceva timp pana sa reuseasca o alta experienta sa te miste, insa atunci cand am vazut publicul roman de la Liberty Parade si cum au simtit fiecare dintre piesele pe care le-am, mixat, am ramas uluiti. S-a creat o energie fantastica, o chimie intre noi si ei. Sunetul a fost excelent, organizarea impecabila, a fost o noapte excelenta”, au marturisit invitatii de main ai evenimentului. De asemenea, britanicii i-au facut seara si lui DJ Optick, pentru care si-au marturisit admiratia.


„Ne-au placut toti DJ-ii din seara aceasta. DJ Optick, cel care a mixat inaintea noastra, a fost o surpriza fantastica. Ascultandu-l pe el am simtit ca suntem la Ibiza, in Clubul Space”, au declarat ei.


„Sunt mai mult decat onorat de aprecierile facute de Above&Beyond. Sa castigi respectul prin muzica ta unora dintre cei mai buni oameni din domeniu la nivel mondial este confirmarea suprema a valorii muncii tale”, a povestit DJ Optick.


Rasaritul soarelui a venit pe plaja dintre Venus si Saturn pe beat-urile Vikai Jigulina si cele ale lui Mihai Popoviciu. Mii de oameni au ramas pe plaja dansand alaturi de ei in incheierea petrecerii anului.
Inca o data, Liberty Parade a setat un standard pentru performanta prin calitatea muzicii si prin incredibila atmosfera creata de oamenii care isi deschid sufletele si mintile la evenimentul lor preferat si sarbatoresc timp de 16 ore, in fiecare an libertatea, creativitatea si energia pozitiva.


Vezi poze de la Liberty Parade 2010


Popup detector