Top 10 cele mai bune filme din Festivalul de la Toronto

24 Noiembrie 2009 Create It BeatFactor

Top 10 cele mai bune filme din Festivalul de la Toronto
TAGS:
film  festival  torino 

"Moartea domnului Lazarescu", de Cristi Puiu, si "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, au ocupat locurile al saptelea, respectiv al noualea in topul celor mai bune pelicule ce au rulat la Festivalul International de Film de la Toronto (Canada) in ultimii zece ani.Topul a fost dominat de productii asiatice, pe primul loc situandu-se filmul "Syndromes and a Century", de regizorul thailandez Apichatpong Weerasethakul.


Podiumul a fost impartit cu filmul "Platform", de Jia Zhang-ke, o coproductie China/Japonia/Franta, clasat pe locul al doilea, si "Still Life", al aceluiasi regizor, pe locul al treilea.


Pe locul al patrulea s-a situat "Beau travail", de Claire Denis (Franta), iar pe al cincilea - filmul "In the Mood for Love", al lui Wong Kar-wai (China).


"Tropical Malady", in regia lui Apichatpong Weerasethakul, o coproductie Franta/Thailanda/Germania/Italia, a fost filmul care a ocupat pozitia a sasea in clasament.


Filmul "Moartea domnului Lazarescu", de Cristi Puiu, a impartit pozitia a saptea cu o pelicula a regizorului maghiar Bela Tarr, "Werckmeister Harmonies".


Top 10 al celor mai bune filme care au rulat la Festivalul de la Toronto in ultima decada este incheiat de Jean-Luc Godard, cu "Eloge de l'amour" (8), Cristian Mungiu, cu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" (9), si Carlos Reygadas, cu "Silent Night" (10).


De asemenea, organizatorii Festivalului de Film de la Toronto a recunoscut meritele unor pelicule realizate de Abbas Kiarostami, Agnes Varda, Ingmar Bergman, Pedro Almodovar, Jean-Pierre si Luc Dardenne si David Cronenberg.


Festivalul International de Film de la Toronto (Ontario, Canada) are loc in septembrie.


Festivalul prezinta circa 300-400 de filme, care sunt difuzate pe aproximativ 23 de ecrane, in diferite locatii din Toronto. Anual, festivalul atrage un public total de circa 300.000 de persoane, fiind unul dintre cele mai prestigioase evenimente de gen, alaturi de festivalurile de la Cannes, Berlin, Venetia si Sundance.


Sursa: MediafaxPopup detector